Κόσμος

Αίγυπτος: Ποινή φυλάκισης στον επικεφαλής της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης

Αιγυπτιακό δικαστήριο καταδίκασε σήμερα τον Χισάμ Κάσεμ, επικεφαλής της φιλελεύθερης αντιπολίτευσης, σε φυλάκιση έξι μηνών χωρίς αναστολή, εμποδίζοντάς τον εκ των πραγμάτων να συμμετάσχει στην προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν την άνοιξη.

Ήδη χθες, Παρασκευή, ο μοναδικός υποψήφιος που διεξήγε ήδη προεκλογική εκστρατεία, ο Άχμεντ αλ-Ταντάουι, αποκάλυψε πως το τηλέφωνό του παρακολουθείται από το Σεπτέμβριο του 2021, καθώς το εργαστήριο Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο διαπίστωσε την ύπαρξη σ' αυτό λογισμικού παρακολούθησης.

Ο Χισάμ Κάσεμ καταδικάσθηκε σε "τρεις μήνες φυλάκιση χωρίς αναστολή και πρόστιμο 20.000 αιγυπτιακών λιρών" (περιπου 600 ευρώ) για "δυσφήμηση" ενός πρώην υπουργού και σε "τρεις μήνες χωρίς αναστολή για περιύβριση αρχής" κατά την ανάκρισή του στο πλαίσιο της πρώτης υπόθεσης, γνωστοποίησε μέσω της πλατφόρμας X η Γκαμίλα Ισμαήλ, από τα στελέχη του Ελεύθερου Ρεύματος, του αντιπολιτευόμενου συνασπισμού με επικεφαλής τον Κάσεμ.

Ο συνήγορος του Κάσεμ, ο Νάσερ Αμίν, ανακοίνωσε μέσω του Facebook πως θα ασκήσει έφεση.

Ο 64χρονος Χισάμ Κάσεμ κρατείται από τις 20 Αυγούστου και πραγματοποιεί από τότε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενος για τη φυλάκισή του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Επέλαση χωρίς τέλος των Ρώσων που κατέλαβαν το Αρτιομόβσκ και εισήλθαν σε Μποχντανίβκα-Στην όχθη του Δνείπερου έχουμε το δράμα εκατοντάδων Ουκρανών (Βίντεο)

Αμερικανός ειδικός: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει μέχρι τον Φεβρουάριο-Όλα δείχνουν ήττα κατά κράτος του Κιέβου...