Κόσμος

Η Φινλανδία ανακοίνωσε το κλείσιμο των συνόρων της για όλα τα οχήματα με ρωσικές πινακίδες

Η Φινλανδία θα γίνει η τέταρτη χώρα που θα κλείσει τελείως τα σύνορά της στα ρωσικά οχήματα, ακολουθώντας το παράδειγμα των χωρών της Βαλτικής - Λιθουανίας, Λετονίας και Εσθονίας - καθώς και τις οδηγίες που εκδόθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Η απαγόρευση αφορά όλα τα αυτοκίνητα, τα αυτοκινούμενα και τα οχήματα με μέγιστη μεταφορική ικανότητα δέκα ατόμων που έχουν ρωσικούς αριθμούς κυκλοφορίας, με εξαίρεση αυτά που ανήκουν σε πολίτες της ΕΕ με μόνιμη κατοικία στη Ρωσία και τις οικογένειές τους, διπλωματικά οχήματα και εκείνα που διασχίζουν τα σύνορα για ανθρωπιστικούς σκοπούς.

Επίσης, τα άτομα που διαθέτουν οχήματα με ρωσικούς αριθμούς κυκλοφορίας στη Φινλανδία έχουν προθεσμία έξι μηνών για να τα διώξουν από τη χώρα. Η Φινλανδία είναι η χώρα-μέλος της ΕΕ με τα μεγαλύτερα σύνορα με τη Ρωσία, μήκους 1.340 χιλιομέτρων, και περίπου 5.000 αυτοκίνητα περνούν αυτά τα σύνορα κάθε εβδομάδα, παρά τους περιορισμούς που επιβάλλει η φινλανδική κυβέρνηση στους Ρώσους τουρίστες.

Σύμφωνα με τη Φινλανδή Υπουργό Εξωτερικών, Elina Valtonen, περίπου τα τρία τέταρτα αυτών των συνοριακών διελεύσεων πραγματοποιούνται από άτομα με διπλή υπηκοότητα, που έχουν άδεια διαμονής στη Φινλανδία ή έχουν οικογενειακούς δεσμούς στη χώρα αυτή.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε, στις 8 Σεπτεμβρίου, νέες διατάξεις σχετικά με την εφαρμογή κυρώσεων κατά της Ρωσίας για τον πόλεμο στην Ουκρανία, μεταξύ των οποίων η απαγόρευση εισόδου στην ΕΕ αυτοκινήτων ταξινομημένων στη Ρωσία και η εισαγωγή από Ρώσους πολίτες ορισμένων προσωπικών αγαθών όπως ως Η/Υ ή smartphone, θεωρούνται παράνομες εισαγωγές και υπόκεινται σε κατάσχεση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ