Κόσμος

Η πρώην ΥΠΕΞ της Αυστρίας που χόρευε με τον Πούτιν μετακομίζει στη Ρωσία!

Πριν ακόμη οι σχέσεις της Δύσης και της Ρωσίας φτάσουν στο ναδίρ λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η εικόνα της υπουργού Εξωτερικών της Αυστρίας να χορεύει με τον Βλαντίμιρ Πούτιν προκαλούσε σκεπτικισμό. Αν μη τι άλλο, δεν είναι συνηθισμένο ένας πρόεδρος ξένης χώρας να καλείται στον γάμο μιας υπουργού και να χορεύει και μαζί της.

Πέντε χρόνια μετά τον πολυσυζητημένο γάμο της, η Κάριν Κνάισλ δηλώνει ότι θα μετακομίσει στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, για να ηγηθεί ενός think tank στο πανεπιστήμιο της πόλης. Σε δηλώσεις της στο Tass εξήγησε ότι το «Κέντρο GORKI» που συνίδρυσε απαιτεί την προσοχή της και ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει από απόσταση.

Από την αυστριακή κυβέρνηση η Κνάισλ, που ήταν υπουργός Εξωτερικών από το 2017 ως το 2019, είχε αποχωρήσει εν μέσω σκανδάλου το οποίο έπληξε το ακροδεξιό Κόμμα της Ελευθερίας που την είχε προτείνει. Το ίδιο το κόμμα διατηρεί στενές σχέσεις με τη Ρωσία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Το 2018 η Κνάισλ προκάλεσε αίσθηση καλώντας τον Βλαντίμιρ Πούτιν στον γάμο της στη νότια Αυστρία. Ίσως μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Πούτιν πήγε στον γάμο και χόρεψε μαζί της.

Η πολιτικός με την εμφανώς φιλορωσική πολιτική και στάση έφυγε από τη χώρα της το 2020 καταγγέλλοντας ότι δέχτηκε απειλές κατά της ζωής της και ότι την είχαν αποκλείσει από δουλειές.

Τον τελευταίο καιρό ζούσε στον Λίβανο και πηγαινοερχόταν συχνά στη Ρωσία, όπου σχολιάζει την επικαιρότητα στο κρατικό κανάλι RT ενώ ήταν στο διοικητικό συμβούλιο της Rosneft.

Την ανακοίνωση για την μετακόμιση στη Ρωσία η Κνάισλ έκανε από το… Βλαδιβοστόκ όπου παρέστη σε οικονομικό φόρουμ. Εκεί όμως, σημειώνει το BBC, ο φακός την συνέλαβε αποκοιμισμένη κατά την ομιλία του Πούτιν.

Η φιλόζωη πρώην υπουργός παίρνει στη Ρωσία τα πόνι της. Τα δύο ζώα είχαν μάλιστα προνομιακή μεταχείριση: μεταφέρθηκαν στη Ρωσία με ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος από τη Συρία, καθώς, όπως εξήγησε η ίδια, αυτή ήταν «η μόνη λύση».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ