Κόσμος

Η Βαλτική και η Πολωνία ζητούν από τον Λουκασένκο να εκδιώξει τους μισθοφόρους Βάγκνερ από τη Λευκορωσία για «διεθνή ασφάλεια»

Η Πολωνία και οι χώρες της Βαλτικής ζήτησαν τη Δευτέρα από τον Πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να εκδιώξει τους Ρώσους μισθοφόρους Βάγκνερ, για «διεθνή ασφάλεια», ανακοίνωσε ο Πολωνός υπουργός Εσωτερικών Μαριούζ Καμίνσκι, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Ζητήσαμε από το καθεστώς Λουκασένκο να εκδιώξει αμέσως την ομάδα Βάγκνερ από τη Λευκορωσία», δήλωσε ο Καμίνσκι στο τέλος της συνάντησης με τους ομολόγους του από την Εσθονία, τη Λετονία και τη Λιθουανία.

Σύμφωνα με τις πολωνικές αρχές, χιλιάδες μισθοφόροι Βάγκνερ σταθμεύουν στη Λευκορωσία και ο αρχηγός από το Μινσκ εξέφρασε πρόσφατα την επιθυμία του ο αριθμός τους να φτάσει τις 10.000.

"Πολλές χιλιάδες άνθρωποι, εν μέρει εγκληματίες που απελευθερώθηκαν από τις ρωσικές φυλακές με αντάλλαγμα την υπόσχεσή τους να συμμετάσχουν στον πόλεμο στην Ουκρανία, βαθιά απογοητευμένοι και κατηγορούμενοι για εγκλήματα πολέμου, είναι μια σημαντική ομάδα, ικανή για οτιδήποτε", τόνισε ο Πολωνός υπουργός .

«Πρέπει να φύγουν από την περιοχή μας, το απαιτεί η διεθνής ασφάλεια», επέμεινε. Μεταξύ άλλων, οι τέσσερις υπουργοί Εσωτερικών ζήτησαν από τη Λευκορωσία να «απελαύνει αμέσως από τη συνοριακή περιοχή στις χώρες καταγωγής τους όλους τους παράνομους μετανάστες που ομαδοποιούνται σε αυτήν την περιοχή από τις υπηρεσίες της Λευκορωσίας».

Τα κράτη της Βαλτικής και η Πολωνία κατηγορούν το Μινσκ και τη Μόσχα ότι ενορχηστρώνουν ένα κύμα μετανάστευσης με στόχο την αποσταθεροποίηση της περιοχής και ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μια κατηγορία που απορρίφθηκε από το καθεστώς του Αλεξάντρ Λουκασένκο.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...