Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Προάγγελος ανησυχητικών εξελίξεων! Οι ΗΠΑ καλούν τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν αμέσως τη Λευκορωσία

Προάγγελος ανησυχητικών εξελίξεων η ανακοίνωση των ΗΠΑ προς τους Αμερικανούς πολίτες να εγκαταλείψουν αμέσως τη Λευκορωσία.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Μινσκ κάλεσε όλους τους Αμερικανούς πολίτες που βρίσκονται στη Λευκορωσία να φύγουν το συντομότερο δυνατό από τη χώρα.

Η αμερικανική πρεσβεία τονίζει ότι οι κυβερνήσεις της Πολωνίας, της Λιθουανίας και της Λετονίας εξετάζουν το ενδεχόμενο να κλείσουν τα σύνορά τους με τη Λευκορωσία.

Η Λιθουανία έχει ήδη κλείσει δύο συνοριακά περάσματα με τη στενότερη σύμμαχο της Ρωσίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ανακοίνωση της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Μινσκ:

«Μην ταξιδεύετε στη Λευκορωσία λόγω της συνεχούς διευκόλυνσης των λευκορωσικών αρχών στην απρόκλητη επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία, της συσσώρευσης ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Λευκορωσία, της αυθαίρετης επιβολής των τοπικών νόμων, της πιθανότητας πολιτικής αναταραχής, του κινδύνου κράτησης και του περιορισμού της Πρεσβείας στο να βοηθά τους πολίτες των ΗΠΑ που διαμένουν ή ταξιδεύουν στη Λευκορωσία».

«Οι πολίτες των ΗΠΑ στη Λευκορωσία θα πρέπει να αναχωρήσουν αμέσως. Εξετάστε το ενδεχόμενο αναχώρησης μέσω των υπόλοιπων συνοριακών σημείων διέλευσης με τη Λιθουανία και τη Λετονία ή με αεροπλάνο. Οι πολίτες των ΗΠΑ δεν επιτρέπεται να εισέλθουν στην Πολωνία δια ξηράς από τη Λευκορωσία. Μην ταξιδέψετε στη Ρωσία ή στην Ουκρανία», λέει η ανακοίνωση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή