Κόσμος

Κατάρριψη drone από τη Συρία που μετέφερε κρυσταλλική μέθη πραγματοποίησε η Ιορδανία

Ο ιορδανικός στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέρριψε drone που πετούσε επάνω από ιορδανικό έδαφος μεταφέροντας κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη (crystal meth) προερχόμενο από την γειτονική Συρία, μετέδωσε το πρακτορείο Petra.

Η Συρία έχει μεταβληθεί σε κέντρο διακίνησης ναρκωτικών και η Ιορδανία βρίσκεται στην διαδρομή μεταφοράς προς τις χώρες του Κόλπου του συριακής παρασκευής παράγωγου της αμφεταμίνης που είναι γνωστό ως captagon, σύμφωνα με δυτικές υπηρεσίες καταπολέμησης των ναρκωτικών και την Ουάσινγκτον.

Ο στρατός της Ιορδανίας έχει και στο παρελθόν καταρρίψει drones από την Συρία που μετέφεραν ναρκωτικά ή όπλα, αλλά δεν έχει κάνει συγκεκριμένη αναφορά σε crystal meth.

Στρατιωτικοί και αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας από την Ιορδανία και την Συρία έχουν συναντηθεί για να συζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης του προβλήματος της διακίνησης των ναρκωτικών από την Συρία. Παρά τους ισχυρισμούς της Δαμασκού, η Ιορδανία αναφέρει ότι δεν έχει διαπιστώσει καμία προσπάθεια καταπολέμησης του εμπορίου ναρκωτικών εκ μέρους των συριακών αρχών.

Οι συριακές αρχές δεν έχουν σχολιάσει το περιστατικό. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ αρνήθηκε τον ρόλο της Συρίας στην παραγωγή και διακίνηση ναρκωτικών και δήλωσε ότι η καταπολέμηση του εμπορίου ναρκωτικών είναι προς το συμφέρον τόσο της Συρίας όσο και των άλλων αραβικών χωρών.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Η τουρκική μοίρα “Κόμπρα” έχει στόχο τις ελληνικές μονάδες επιφανείας στο Αιγαίο-Τρόμος στην Άγκυρα για τις 121 ελληνικές “Οχιές”

Όλα δείχνουν πλέον ότι, οι Τούρκοι ετοιμάζονται να κάνουν εξορύξεις στην Α. Μεσόγειο, και για αυτό προσαρμόζουν όλες...
Ελληνοτουρκικά 0

Γερμανικά Συνδικάτα πιέζουν τον Σόλτς για πώληση των Eurofighters στην Τουρκία- Ο ρόλος της Ελλάδας και η αεροπορική κυριαρχία στο Αιγαίο

Γιατί άραγε η Τουρκία η οποία τάχα θέλει να βρεί λύσεις με ειρηνικό τρόπο με την Ελλάδα στο Αιγαίο, καίγεται για την...