Κόσμος

SBU: Aπετράπη απόπειρα Ρώσων χάκερ να «εισβάλουν» στο δίκτυο των ουκρανικών ΕΔ

Οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες απέτρεψαν μια απόπειρα Ρώσων χάκερ να διεισδύσουν στο πληροφοριακό σύστημα των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, ανακοίνωσε σήμερα η SBU.

Το Κίεβο ανέφερε πρόσφατα ότι παρατηρήθηκε αύξηση των ρωσικών προσπαθειών διείσδυσης στα πληροφοριακά συστήματα της ουκρανικής κυβέρνησης, των ενόπλων δυνάμεων και του ενεργειακού τομέα μετά την εισβολή στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Ρωσία έχει διαψεύσει κατ’ επανάληψη αυτές τις κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Ως αποτέλεσμα σύνθετων μέτρων, η SBU αποκάλυψε και μπλόκαρε τις παράνομες ενέργειες Ρώσων χάκερ που προσπάθησαν να διεισδύσουν στα στρατιωτικά δίκτυα της Ουκρανίας και να οργανώσουν συλλογή πληροφοριών», ανέφερε η υπηρεσία σε ανάρτησή της στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι χάκερ προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση σε «ευαίσθητες πληροφορίες» γύρω από την τοποθεσία και τις μετακινήσεις μονάδων των ενόπλων δυνάμεων και την τεχνική υποστήριξη που λαμβάνουν. Η SBU λέει ότι την ευθύνη για την επίθεση φέρει μια ομάδα Ρώσων χάκερ, γνωστών στην κοινότητα της κυβερνοασφάλειας με το προσωνύμιο Sandworm. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι χάκερ σχεδίαζαν να χρησιμοποιήσουν ουκρανικά στρατιωτικά τάμπλετ για να διασπείρουν ιούς στο σύστημα, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...