Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Παρά «τρίχα» απετράπη σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι!-Πληροφοριοδότρια ενημέρωνε την Μόσχα για την θέση του Ουκρανού προέδρου!

Οι ουκρανικές αρχές εμπόδισαν ένα αναφερόμενο σχέδιο δολοφονίας του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση της μυστικής υπηρεσίας της Ουκρανίας (SBU) την Δεύτερα.

Πιάστηκε Πληροφοριοδότρια

Οι αρχές της SBU συνέλαβαν μία Ρωσίδα πληροφοριοδότρια, η οποία αναφέρθηκε πως συγκέντρωνε πληροφορίες σχετικά με την επίσκεψη του Ζελένσκι στο Νικολάεφ την περασμένη εβδομάδα. Η ίδια κατηγορείται πως έψαχνε πληροφορίες για το πότε θα βρίσκονταν ο Ουκρανός πρόεδρος σε συγκεκριμένες τοποθεσίες, ενώ σκόπευε να μεταφέρει αυτά τα δεδομένα στην Ρωσία, η οποία με την σειρά της θα εξαπέλυε μία εναέρια επίθεση για να τον δολοφονήσει. Αυτό τουλάχιστον έγραψε η ουκρανική μυστική υπηρεσία στην ανακοίνωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το αναφερόμενο σχέδιο αποκαλύπτεται κατά την διάρκεια ουκρανικών επιχειρήσεων αντεπίθεσης, απώτερος σκοπός των οποίων είναι η ανακατάληψη ουκρανικών εδαφών που πέρασαν στον έλεγχο του ρωσικού στρατού, συμπεριλαμβανομένης ακόμη και της Κριμαίας. Αν και υπάρχουν αναφορές πως η ουκρανική αντεπίθεση προχωράει με ρυθμούς αργότερους από ότι αναμένονταν, οι δυνάμεις του Κιέβου σημειώνουν κάποια πρόοδο σε τομείς του μετώπου. Παράλληλα η Ρωσία δεν σταματάει να πλήττει διάφορες ουκρανικές δομές με συνεχιζόμενες εναέριες επιδρομές μεγάλης κλίμακας.

Επιστρέφοντας στο σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι, οι ουκρανικές αρχές πρόσθεσαν πως η ύποπτη πληροφοριοδότρια δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι πως έχουμε να κάνουμε με μία γυναίκα από το Οτσάκιβ, μία πόλη στην περιφέρεια του Νικολάεφ. Η ίδια εργάζονταν σε ένα στρατιωτικό κατάστημα. Σύμφωνα με την μυστική υπηρεσία της χώρας, η γυναίκα έλαβε οδηγίες από την Ρωσία για το πώς να ανακαλύψει την τοποθεσία ουκρανικών στρατιωτικών συστημάτων ηλεκτρονικού πολέμου και αποθηκών με πυρομαχικά κοντά στην πόλη που διέμενε, δηλαδή το Οτσάκιβ.

Οι Ρώσοι στρατιώτες σκόπευαν έπειτα να χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες που έλαβαν από αυτήν την γυναίκα για να εξαπολύσουν επιθέσεις κατά την διάρκεια της επίσκεψης του Ζελένσκι σε αυτά τα σημεία. Η ουκρανική υπηρεσία έδωσε εντολή για παράταξη «επιπρόσθετων μέτρων ασφαλείας», έτσι ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια του Ουκρανού προέδρου, σύμφωνα πάντα με την δήλωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Η SBU συνέλαβε την προδότρια όσο αυτή προσπαθούσε να μεταφέρει πληροφορίες στους εισβολείς» αναγράφει συγκεκριμένα η επίσημη δήλωση της υπηρεσίας.

Αναφέρεται πως η πληροφοριοδότρια κινούνταν με το αμάξι της γύρω από την στοχευμένη περιοχή για να βγάλει φωτογραφίες και βίντεο ουκρανικών υποδομών, με στόχο να παράσχει στην Ρωσία όσα περισσότερα δεδομένα μπορούσε. Η ίδια προσπάθησε επίσης να αποκτήσει περισσότερες πληροφορίες μέσω γνωριμιών της, ελπίζοντας πως θα της παρείχαν «πρόθυμα συγκεκριμένες πληροφορίες».

Η Μόσχα δεν έχει σχολιάσει ή απαντήσει επίσημα στις ουκρανικές αποκαλύψεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ