Κόσμος

Έλον Μασκ: Μήνυσε ΜΚΟ που αγωνίζεται κατά της ρητορικής μίσους

Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ (πρώην Twitter) μήνυσε έναν μη κερδοσκοπικό οργανισμό που αγωνίζεται κατά της ρητορικής μίσους και της παραπληροφόρησης, υποστηρίζοντας ότι προβάλλει ψευδείς ισχυρισμούς και προτρέπει διαφημιστές να σταματήσουν να επενδύουν στην πλατφόρμα, σύμφωνα με την ερτ

Αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν νωρίτερα ότι η εταιρεία Χ του Έλον Μάσκ, με επιστολή της προς το Κέντρο Αντιμετώπισης Ψηφιακού Μίσους (CCDH) απείλησε ότι θα υποβάλει μήνυση ζητώντας αδιευκρίνιστο ποσό ως αποζημίωση. Απαντώντας στην επιστολή, οι νομικοί εκπρόσωποι του CCDH κατηγόρησαν την Χ για «εκφοβισμό εκείνων που έχουν το θάρρος να αγωνίζονται κατά της υποκίνησης (βίας), της ρητορικής μίσους και του επιβλαβούς περιεχομένου στο διαδίκτυο». Υποστήριξαν επίσης ότι οι ισχυρισμοί του Μασκ στερούνται βάσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε ένα ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο και ανέφερε ότι με βάση τα ευρήματα του CCDH η ρητορική μίσους εναντίον μειονοτήτων αυξήθηκε στην πλατφόρμα μετά την εξαγορά της από τον Μασκ, τον Οκτώβριο του 2022. Η Χ και η διευθύνουσα σύμβουλός της Λίντα Γιακαρίνο χαρακτήρισαν «λανθασμένο» το ρεπορτάζ, υποστηρίζοντας ότι βασίστηκε σε μια «συλλογή αναληθών, παραπλανητικών και ξεπερασμένων μετρήσεων, κυρίως από την περίοδο αμέσως μετά την εξαγορά του Twitter».

Η έρευνα του CCDH δείχνει ότι «το μίσος και η παραπληροφόρηση εξαπλώνονται σαν πυρκαγιά στην πλατφόρμα υπό την ιδιοκτησία του Μασκ και αυτή η μήνυση είναι μια ευθεία απόπειρα να φιμώσουν αυτές τις προσπάθειες» απάντησε ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου, Ιμράν Άχμεντ, σε ένα email που έστειλε στο πρακτορείο Reuters. Πρόσθεσε ότι η μη κερδοσκοπική οργάνωση θα συνεχίσει τις ανεξάρτητες έρευνές της.

Την Δευτέρα η εταιρεία X υποστήριξε ότι το CCDH απέκτησε πρόσβαση σε δεδομένα χωρίς να έχει την έγκρισή της ενώ επίσης αντέγραψε πλήθος δεδομένων παραβιάζοντας τους όρους χρήσης της πλατφόρμας. Η Χ μήνυσε πρόσφατα τέσσερις μη κατονομαζόμενες εταιρείες στο Τέξας και την ισραηλινή Bright Data για αντιγραφή μεγάλου όγκου δεδομένων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Γαλλική ομάδα μάχης θα ξεκινήσει αποστολή στην Μεσόγειο Θάλασσα-Η Γαλλία προετοιμάζεται για ναυτικό πόλεμο εναντίον Ρωσίας-Τουρκίας;

Ο ρυθμός ανάπτυξης του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού και η αδυναμία των Ρώσων στην Μαύρη Θάλασσα ( λόγω ουκρανικών...