Κόσμος

Έλον Μασκ: Εξηγεί γιατί αφαίρεσε το διάσημο λογότυπο του Twitter

Είναι μια κίνηση για την αναμόρφωση της επιχείρησης σε μια ευρεία πλατφόρμα για επικοινωνίες και οικονομικές συναλλαγές, ένα όραμα που έχει περιγράψει ως την «εφαρμογή για τα πάντα».

«Δεν πρόκειται απλώς για μια εταιρεία που μετονομάζεται αλλά που θα κάνει το ίδιο πράγμα», σχολίασε ο Μασκ σχετικά με την προφανώς αυθόρμητη κίνησή του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να ζητήσει τη γνώμη των followers για ένα νέο λογότυπο και να το υιοθετήσει ως το νέο διακριτικό του Twitter. «Το όνομα Twitter είχε νόημα όταν ήταν απλώς μηνύματα 140 χαρακτήρων που πηγαινοέρχονταν - όπως τα πουλιά που τιτιβίζουν».

Η «X» που οραματίζεται ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης - η οποία θα συνδέει την υποκείμενη υποδομή του Twitter με την x.com, μια διαδικτυακή διεύθυνση που λειτουργεί πλέον ως υπηρεσία routing προς το Twitter - θα είναι μια εφαρμογή που θα συνδυάζει την επικοινωνία, τα πολυμέσα και «τη δυνατότητα διαχείρισης ολόκληρου του οικονομικού σας κόσμου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το «X» θα αντικαταστήσει το μπλε πουλί ως νέο λογότυπο του Twitter.

Σε μία από τις αναρτήσεις που τάχθηκαν υπέρ της αναμόρφωσης του Μασκ, η διευθύνουσα σύμβουλος της Twitter Λίντα Γιακαρίνο δήλωσε ότι το X θα περιλαμβάνει χαρακτηριστικά fintech, όπως πληρωμές και τραπεζικές υπηρεσίες. Πρόσφατα αφιχθείσα στην εταιρεία, η Γιακαρίνο έχει αναλάβει να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη τόσο των διαφημιστών όσο και των χρηστών μετά από μια σειρά απότομων και φαινομενικά αυθαίρετων αλλαγών που υλοποίησε ο Μασκ.

Τα διαφημιστικά έσοδα του Twitter έχουν μειωθεί στο μισό, όπως δήλωσε πρόσφατα ο Μασκ στο Twitter, ενώ η μεγαλύτερη ανταγωνίστρια Meta Platforms παρουσίασε αυτό το μήνα έναν άμεσο ανταγωνιστή με την εφαρμογή Threads. Η κίνηση να μετονομαστεί το Twitter σε X έστρεψε ξανά την προσοχή στην πλατφόρμα, αν και αυτό είναι απίθανο να αντισταθμίσει την δυνητική απώλεια δισεκατομμυρίων δολαρίων από την αξία του brand, σύμφωνα με ειδικούς των media και αναλυτές.

Ο Μασκ έχει πει ότι το X θα φταχτεί κατά τα πρότυπα τγου WeChat, την υπερ-εφαρμογή της Tencent Holdings που χρησιμοποιείται από την πλειοψηφία των Κινέζων για τα πάντα, από πληρωμές και μηνύματα, μέχρι online οικονομικές υπηρεσίες, όπως καταναλωτικά δάνεια. Δεν είναι ακόμη σαφές τι ακριβώς σκοπεύει να κάνει ο δισεκατομμυριούχος με το X.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλα έγιναν σε ένα 24ωρο

Σύμφωνα με το Bloomberg, χρειάστηκαν μόνο 24 ώρες για τον πλουσιότερο άνδρα του κόσμου να προχωρήσει στην ιστορική αλλαγή. Ειδικότερα, αργά το Σάββατο, ο Μασκ κάλεσε τους 149 εκατ. ακολούθους του να προτείνουν ένα λογότυπο με το «X» και στη συνέχεια διάλεξε ένα από τα σχέδια, μετατρέποντάς το μάλιστα και σε νέα φωτογραφία προφίλ του. Επιβεβαίωσε σε απαντήσεις στους οπαδούς ότι σκοπεύει να το υιοθετήσει ως ενδιάμεσο σχέδιο, το οποίο «μάλλον θα αλλάξει αργότερα και σίγουρα θα βελτιωθεί». Το χάσταγκ "#GoodbyeTwitter" (Αντίο, τουίτερ) πλημμύρισε την πλατφόρμα σε μια αναφορά στο παλιό λογότυπο καθώς αρκετοί χρήστες επέκριναν την αλλαγή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Τρόμος-Έτσι ξαφνικά εμφανίστηκαν χιλιάδες Ρώσοι των δυνάμεων “Βορράς” στο μέτωπο-Ενισχύουν με στρατό την Μολδαβία Ρουμανία και ΗΠΑ

Οι Αμερικανοί τρέχουν στην Μολδαβία για να σώσουν την Οδησσό;-Η Μόσχα είναι έτοιμη για μια μεγάλων διαστάσεων χερσαία...