Κόσμος

Μ. Βρετανία: Κυρώσεις σε Ρώσους για την μετεγκατάσταση παιδιών από την Ουκρανία

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις σε βάρος 14 ανθρώπων ως απάντηση στις "προσπάθειες της Ρωσίας να καταστρέψει την εθνική ταυτότητα της Ουκρανίας", 11 από τους οποίους αναμίχθηκαν όπως υποστηρίζει στην αναγκαστική μετεγκατάσταση παιδιών από την Ουκρανία.

"Στο ανατριχιαστικό πρόγραμμά του της αναγκαστικής μεταφοράς παιδιών και της γεμάτης μίσος προπαγάνδας που εκτοξεύουν οι λακέδες του, βλέπουμε την πραγματική πρόθεση του Πούτιν -- να διαγράψει την Ουκρανία από τον χάρτη", ανέφερε σε μια ανακοίνωση ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι.

"Οι σημερινές κυρώσεις καθιστούν εκείνους που στηρίζουν το καθεστώς του Πούτιν υπόλογους, περιλαμβανομένων εκείνων που θα έβλεπαν την Ουκρανία κατεστραμμένη, με την εθνική ταυτότητά της διαλυμένη, και το μέλλον της διαγραμμένο".

Η Ρωσίδα υπουργός Πολιτισμού Όλγκα Λιουμπίμοβα υπόκειται σε κυρώσεις επειδή παρείχε υποστήριξη για την προώθηση πολιτικών και ενεργειών που "αποσταθεροποιούν την Ουκρανία ή απειλούν την εδαφική ακεραιότητά της", όπως ανέφερε η Βρετανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η Ρωσία δήλωσε πως μετέφερε κάπου 700.000 παιδιά από ζώνες συγκρούσεων στην Ουκρανία στο ρωσικό έδαφος.

Η Μόσχα λέει πως το πρόγραμμά της για μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία στο ρωσικό έδαφος γίνεται να προστατεύσει τα ορφανά και τα παιδιά που εγκαταλείφθηκαν στη ζώνη των συγκρούσεων.

Ωστόσο η Ουκρανία λέει πως πολλά παιδιά έχουν μεταφερθεί παράνομα και οι Ηνωμένες Πολιτείες λένε πως χιλιάδες παιδιά έχουν απομακρυνθεί με τη βία από τα σπίτια τους. Το υπουργείο Ενσωμάτωσης Κατεχόμενων Περιοχών της Ουκρανίας έχει πει πως 19.492 παιδιά από την Ουκρανία θεωρούνται αυτή την ώρα πως μεταφέρθηκαν παράνομα εκτός Ουκρανίας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ