σύγκρουση δύο στρατιωτικών αεροσκαφών
Κόσμος

Δείτε το: Δύο στρατιωτικά αεροσκάφη συγκρούστηκαν στον αέρα πάνω από την Κολομβία-Νεκρός ο ένας αντισμήναρχος-πιλότος (Βίντεο)

Δύο στρατιωτικά αεροπλάνα συγκρούστηκαν στην Κολομβία σήμερα, Κυριακή 2 Ιουλίου.

 

Τι Ακριβώς Συνέβη;

Η πυρκαγιά που προκλήθηκε από την σύγκρουση δύο στρατιωτικών αεροσκαφών στην Κολομβία μπορεί να κατασβήστηκε, ωστόσο μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστες οι πληροφορίες σχετικά με τον ακριβή αριθμό των θυμάτων ή τραυματιών από το ατύχημα. Αναφέρεται πως η συντριβή έλαβε χώρα στην περιοχή Apia στο διοικητικό διαμέρισμα Μέτα του βόρειου τμήματος της χώρας, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα Μπογκοτά. Αυτό ανέφερε τουλάχιστον η εφημερίδα Heraldo del Norte.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Δύο αεροσκάφη της κολομβιανής πολεμικής αεροπορίας συγκρούστηκαν στην Apia της Μέτα» σημείωσε η δημοσίευση.

Η συντριβή ήταν αποτέλεσμα της σύγκρουσης μεταξύ δύο αεροσκαφών που πετούσαν σε πολύ χαμηλά υψόμετρα. Σύμφωνα με τις πηγές, πυροσβεστικές μονάδες στάλθηκαν άμεσα στην σκηνή του ατυχήματος, καταφέρνοντας να σβήσουν με επιτυχία την πυρκαγιά που προκλήθηκε από την σύγκρουση.

Ωστόσο, παρά την ταχεία ανταπόκριση των υπηρεσιών διάσωσης της νοτιοαμερικανικής χώρας, δεν δημοσιεύθηκαν επίσημα δεδομένα αναφορικά με τα ακριβή θύματα της εναέριας σύγκρουσης. Την ώρα της δημοσίευσης της κολομβιανής είδησης, ούτε η κυβέρνηση της χώρας, αλλά ούτε και η κολομβιανή στρατιωτική διοίκηση σχολίασε επίσημα το εν λόγω ατυχές συμβάν.

Είναι ακόμα άγνωστο πόσα άτομα βρίσκονταν στα δύο στρατιωτικά αεροσκάφη πριν την εναέρια σύγκρουση.

Ενημέρωση από το Telegram

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες στο Telegram, η σύγκρουση των δύο αεροσκαφών συνέβη κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης. Τουλάχιστον ένας θάνατος επιβεβαιώθηκε από Κολομβιανούς στρατιωτικούς αξιωματικούς, ο οποίος ήταν συγκεκριμένα ο αντισμήναρχος που πετούσε το ένα από τα δύο αεροσκάφη.

Αν και το ατυχές συμβάν έλαβε χώρα εν μέσω εκπαίδευσης πιλότων, είναι άγνωστες οι ακριβείς συνθήκες του ατυχήματος. Ο νεκρός αντισμήναρχος αναφέρθηκε πως πετούσε το ένα από τα δύο αεροσκάφη, τουλάχιστον βάση ρεπορτάζ από τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Φαίνεται πως έρευνα ξεκίνησε από τις αρχές της χώρας, έτσι ώστε να εξακριβωθούν τα ακριβή αίτια της σύγκρουσης και συντριβής των δύο αεροπλάνων. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα Αεροσκάφη Ήταν T-27 Tucano

Όσο για τον τύπο των αεροσκαφών που ενεπλάκησαν στο περιστατικό, το προαναφερθέν μήνυμα στο Telegram σημειώνει πως είναι T-27 Tucano. Εάν αυτή η πληροφορία αληθεύει πρόκειται για το αεροσκάφος EMB 312 Tucano της βραζιλιάνικης εταιρείας Embraer, το οποίο είναι ένα βασικό ελικοστρόβιλο εκπαιδευτικό αεροσκάφος που πραγματοποίησε την παρθενική του πτήση το 1980.

Το οικονομικό αυτό αεροσκάφος παράχθηκε σε 624 μονάδες και εξάχθηκε σε αρκετές χώρες, όπως την Αργεντινή, την Αίγυπτο, το Περού και την Κολομβία. Να αναφέρουμε τέλος πως επιδεικνύει και κάποιες ήπιες δυνατότητες μάχης. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...