Κόσμος

Τεχνική νοημοσύνη παντού! Νότια Κορέα: Ρομπότ "μαέστρος" διηύθυνε την εθνική ορχήστρα (βίντεο)

Ένα ρομπότ Android, το EveR 6, ανέβηκε στο βάθρο του μαέστρου της εθνικής ορχήστρας της Νότιας Κορέας στη Σεούλ το βράδυ της Παρασκευής για να διευθύνει μια παράσταση, σηματοδοτώντας την πρώτη τέτοια προσπάθεια στη χώρα,όπως αναφέρει το Reuters .

Το ρομπότ με δύο χέρια, που σχεδιάστηκε από το Κορεατικό Ινστιτούτο Βιομηχανικής Τεχνολογίας, έκανε το ντεμπούτο του στο Εθνικό Θέατρο της Κορέας, διευθύνοντας κορυφαίους μουσικούς από την εθνική ορχήστρα της χώρας.

Το ρομπότ, με ανθρωποειδές πρόσωπο, υποκλίθηκε πρώτα στο κοινό και άρχισε να κουνάει τα χέρια του για να ελέγξει το ρυθμό της ζωντανής παράστασης.

«Οι κινήσεις ενός μαέστρου είναι πολύ λεπτομερείς. Το ρομπότ μπόρεσε να δείξει τόσο λεπτομερείς κινήσεις πολύ καλύτερα από ό,τι φανταζόμουν», είπε ο Choi Soo-yeoul, ο οποίος διοργάνωσε την παράσταση της Παρασκευής δίπλα στο ρομπότ.

Αλλά η «κρίσιμη αδυναμία» του Ever 6», είπε ο Τσόι, είναι ότι δεν μπορεί να ακούσει. Ο Lee Young-ju, ένα μέλος του κοινού που μελετά την παραδοσιακή κορεατική μουσική, είπε ότι οι κινήσεις του ρομπότ, αν και ήταν άψογες στο ρυθμό, δεν είχαν «ανάσα» ή την ικανότητα να κρατά την ορχήστρα έτοιμη να ασχοληθεί συλλογικά και άμεσα, κάτι που έλεγε ότι είναι απαραίτητο για η καλλιτεχνική πράξη.

Ο Song In-ho, 62, άλλο μέλος του κοινού, είπε επίσης ότι η απόδοση του Ever 6 φαινόταν να είναι σε στοιχειώδες επίπεδο. «Υποψιάζομαι ότι θα ήταν σε θέση να συμπεριφέρεται εάν είναι εξοπλισμένο με τεχνητή νοημοσύνη για να κατανοεί και να αναλύει τη μουσική», είπε ο Σονγκ. Το ανθρωποειδές ρομπότ διηύθυνε τρία από τα πέντε κομμάτια που εκτελέστηκαν την Παρασκευή το βράδυ, συμπεριλαμβανομένου ενός που συνδιοργάνωσε ο Τσόι.

«Ήταν ένα ρεσιτάλ που έδειξε ότι τα ρομπότ και οι άνθρωποι μπορούν να συνυπάρχουν και να αλληλοσυμπληρώνονται, αντί να αντικαθιστά το ένα το άλλο», είπε ο Τσόι μετά τη συναυλία.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...