Κόσμος

Αρχιεπισκοπή Κολωνίας: Αποζημίωση 300.000 ευρώ σε θύμα παιδεραστή ιερέα

Αποζημίωση 300.000 ευρώ σε έναν άντρα που έπεσε κατ’ επανάληψη θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από ιερέα της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας καλείται να δώσει η αρχιεπισκοπή της Κολωνίας, με απόφαση του δικαστηρίου.

Το θύμα, ηλικίας 62 ετών σήμερα, έχει υποστεί πάνω από 300 σεξουαλικές επιθέσεις από τον ιερέα, τη δεκαετία του 1970.

Πέραν της αποζημίωσης των 300.000 ευρώ, το δικαστήριο της Κολωνίας (Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία) καταδίκασε την αρχιεπισκοπή στην οποία υπαγόταν ο ιερέας να αναλάβει και τα έξοδα ενδεχόμενων μελλοντικών θεραπειών του για τις πιθανές ψυχολογικές επιπτώσεις.

Το θύμα ζητούσε αποζημίωση 750.000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η αρχιεπισκοπή, που δεν αμφισβητούσε τα γεγονότα και δεν επιχείρησε να επικαλεστεί την παραγραφή των αδικημάτων, μπορεί να ασκήσει έφεση στην απόφαση.

Η απόφαση αλλάζει τον τρόπο αποζημίωσης

Η απόφαση αυτή μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο αποζημιώνονται τα θύματα επιθέσεων με δράστες ιερείς. Μέχρι σήμερα η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αποζημίωνε θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από ιερείς μόνο κατόπιν προσφυγής της ανεξάρτητης Επιτροπής Υπηρεσιών Αναγνώρισης (UKA) που εδρεύει στη Βόννη. Τα θύματα παιδεραστών ιερέων έχουν λάβει συνολικά 40 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με μια πανεπιστημιακή έρευνα που δόθηκε στη δημοσιότητα το 2018, 3.677 παιδιά έπεσαν θύματα σεξουαλικών επιθέσεων από μέλη του κλήρου στη Γερμανία μεταξύ 1946-2014. Οι ερευνητές δεν είχαν πρόσβαση σε όλα τα αρχεία και ο πραγματικός αριθμός των θυμάτων πιστεύεται ότι είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Όλες οι επισκοπές έχουν ξεκινήσει ανεξάρτητες έρευνες για να ρίξουν περισσότερο φως σε αυτές τις υποθέσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

"Σφαγή" της Ρωσικής πολεμικής Αεροπορίας από τους Ουκρανούς-"Σαν τις μύγες" η αεράμυνα του Ζελένσκι κατέρριψε 14 Ρωσικά μαχητικά σε 2 εβδομάδες!

"Νάνος" αποδεικνύεται  στην πράξη η Ρωσική αεροπορία  απέναντι στην τρομακτική αεροπορική ισχύ του ΝΑΤΟ