Κόσμος

Αργεντινή: Θα λάβει επένδυση 500 εκατ. δολαρίων από τη Chevron

Η Chevron  θα επενδύσει έως και 500 εκατομμύρια δολάρια για την ανάπτυξη του κοιτάσματος El Trapial στο κοίτασμα Vaca Muerta, δήλωσε αργά την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομίας, Σέρτζιο Μάσα, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Chevron θα επενδύσει 300 εκατομμύρια δολάρια μέχρι την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε ο Μάσα στο Twitter. Η εταιρεία θα μπορούσε να επενδύσει άλλα 200 εκατομμύρια δολάρια φέτος, ανάλογα με την πρόοδο της επένδυσης, είπε.

Ο Mάσα και η υπουργός Ενέργειας, Φλάβια Ρογιόν συναντήθηκαν με τα στελέχη της Chevron στην Αργεντινή στα γραφεία του υπουργείου Οικονομίας, ανέφερε το υπουργείο σε ξεχωριστή ανακοίνωση.

Η Chevron, η οποία εκμεταλλεύεται το κοίτασμα στην επαρχία Νεουκέν, έλαβε εγγυήσεις από την κυβέρνηση ότι η εταιρεία θα μπορεί να πωλεί στο εξωτερικό το ένα πέμπτο της παραγωγής υδρογονανθράκων της με 0% φόρο εξαγωγής, εάν ισχύει.

Στελέχη της Chevron δήλωσαν ότι η επένδυση θα εκταμιευθεί πριν από τον Ιούλιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κοινωνία 0

Επεισόδιο στην Τουρκία με την Δέσποινα Βανδή: Aκύρωσε συναυλία όταν οι Τούρκοι διοργανωτές ανήρτησαν αφίσα του Ατατούρκ - Η απάντησή της

Μόλις η Δέσποινα Βανδή κατάλαβε πως στον χώρο ήταν αναρτημένο ένα πόστερ με την εικόνα του Κεμάλ Ατατούρκ ακύρωσε την...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Δεν προλαβαίνει να σωθεί ο Ζελένσκι-Οι Ρώσοι προελαύνουν στην Καλίνοβκα και περικύκλωσαν τους Ουκρανούς στην Κρασνογκορόβκα (Βίντεο)

Μόνο απόγνωση είναι νόμος του Κιέβου για απαλλαγή ποινικών ευθυνών σε Ουκρανούς στρατιώτες σε περίπτωση λιποταξίας...