Κόσμος

Όλαφ Σολτς: Ο πόλεμος που ξεκίνησε η Ρωσία στην Ουκρανία εισήλθε σε «νέα διάσταση» μετά την καταστροφή του φράγματος της Νόβα Καχόβκα

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ρώσοι επιτίθενται πάντα σε στόχους αμάχων από την αρχή της εισβολής στην Ουκρανία, αλλά η καταστροφή του φράγματος Νόβα Καχόβκα μεταφέρει τον πόλεμο σε μια «νέα διάσταση».

«Είναι κάτι που έχει μια νέα διάσταση, αλλά που αντιστοιχεί και στον τρόπο με τον οποίο ο Πούτιν διεξάγει αυτόν τον πόλεμο», είπε ο Γερμανός ηγέτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στα κανάλια WDR και ZDF. «Αυτό είναι επίσης κάτι που αποτελεί μέρος πολλών από τα εγκλήματα που έχουμε δει στην Ουκρανία, τα οποία έχουν διαπραχθεί από Ρώσους στρατιώτες και τα οποία αποτελούν μέρος ενός τρόπου διεξαγωγής πολέμου, με στόχευση πάντα αμάχων στόχων - πόλεις, χωριά , νοσοκομεία, σχολεία, υποδομές», είπε ο Όλαφ Σολτς.

Το φράγμα Νόβα Καχόβκα, που βρίσκεται σε περιοχή της περιοχής της Χερσώνας που κατέχεται από τη Ρωσία, καταστράφηκε μερικώς την Τρίτη, γεγονός που προκάλεσε πλημμύρες σε πολλές τοποθεσίες. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, 16.000 άνθρωποι επλήγησαν και πολλοί κάτοικοι έλαβαν συμβουλές να εκκενώσουν την περιοχή.

Ο στρατός της Ουκρανίας κατηγόρησε σε δήλωσή του τη Ρωσία ότι βρίσκεται πίσω από την έκρηξη στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο Νόβα Καχόβκα και ο πρόεδρος Ζελένσκι συγκάλεσε επειγόντως το συμβούλιο ασφαλείας του, ανακοίνωσε ο αρχηγός του προσωπικού της Ουκρανίας Προεδρίας Αντρέι Γέρμακ, χαρακτηρίζοντας την καταστροφή του φράγματος «έγκλημα πολέμου».

Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ , χαρακτήρισε την καταστροφή του φράγματος έγκλημα πολέμου, λέγοντας ότι η Ρωσία θα πρέπει να λογοδοτήσει γι' αυτό. Το φράγμα, που κατέλαβαν οι Ρώσοι από την αρχή της επίθεσής τους στην Ουκρανία, επιτρέπει επίσης την παροχή νερού στη χερσόνησο της Κριμαίας, που προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ρώσοι προέλασαν 2 χλμ στην μέτωπο της Κρεμίνα και συνεχίζουν ενώ Σπετσνάζ εξοντώνουν μαζικά Ουκρανούς στο Βερμπόβνοε (Βίντεο)

Περισσότερες Γυναίκες στα χαρακώματα για τους Ουκρανούς δείχνει απελπισία επιλογών-Η Πολωνία παρέδωσε πρόσφατα στην...