Κόσμος

Ο Ερντογάν σκέφτεται τον διορισμό της πρώτης γυναίκας ως επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας

Αποφασισμένος να κάνει ριζικές αλλαγές για την ανάταση της τουρκικής οικονομίας, ο νέος υπουργός Οικονομικών, Μεχμέτ Σιμσέκ, έχει αποφασίσει να μην συνεργαστεί με τον επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, Σαχάπ Καβτζίογλου. 

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία επικαλούνται υψηλόβαθμους αξιωματούχους, η εκλεκτή του Μεχμέτ Σιμσέκ για επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας είναι η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν, ανώτερο οικονομικό στέλεχος στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν συναντήθηκε σήμερα (05.06.2023) στην Άγκυρα με το νέο υπουργό Οικονομικών και σύντομα αναμένεται να γίνει δεκτή από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Αν τελικά διοριστεί, θα γίνει η πρώτη γυναίκα επικεφαλής στην Ιστορία της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας. 

Η Χαφιζέ Γκαγιέ Ερκάν αποφοίτησε από το Λύκειο της Κωνσταντινούπολης και στη συνέχεια σπούδασε στο Τμήμα Βιομηχανικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Boğaziçi το 1997. Αμέσως μετά έγινε δεκτή από το Πανεπιστήμιο του Πρίνστον, με υποτροφία. Ήταν η πρώτη φοιτήτρια, που ολοκλήρωσε ένα διετές διδακτορικό πρόγραμμα στο Πρίνστον μέσα σε ένα χρόνο. Με αυτόν τον τρόπο έγινε η «νεότερη καθηγήτρια Οικονομικών» στη χώρα.

Διετέλεσε διευθύντρια στην Goldman Sachs, όπου άρχισε την καριέρα της το 2005 και εργάστηκε εκεί για εννέα χρόνια. Στη συνέχεια έγινε συνδιευθύνουσα σύμβουλος στη First Republic Bank. Υπήρξε επίσης μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας κοσμημάτων Tiffany & Co., με έδρα τις ΗΠΑ, για δύο χρόνια, ενώ παραμένει μέλος του Δ.Σ. της παγκόσμιας εταιρείας οικονομικών συμβούλων Marsh McLennan.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ουκρανός στρατιώτης
Ένοπλες Συρράξεις 0

Τους σφάζουν στο γόνατο-Οι Ρώσοι παρέσυραν τον ουκρανικό στρατό σε μία παγίδα χωρίς διαφυγή στην Κλετσκίιβκα-Εγκλωβίστηκαν ολόκληρες μονάδες (Βίντεο)

«Θάβουμε τους ίδιους μας τους εαυτούς» είπε χαρακτηριστικά ένας από τους Ουκρανούς στρατιώτες περιγράφοντας την...