Κόσμος

Ιστορική στιγμή: Ερντογάν και Πασινιάν έδωσαν χειραψία μετά την ορκωμοσία

Ιστορική στιγμή στην διάρκεια της ορκωμοσίας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Τούρκο πρόεδρο να ανταλλάσσει χειραψία με τον Αρμένιο πρόεδρο Νικόλ Πασινιάν.

Ο Πασινιάν αποφάσισε να δώσει το παρών στην ορκωμοσία του Ερντογάν παρά το γεγονός πως Τουρκία και Αρμενία δεν συνάψει επίσημα διπλωματικές σχέσεις ενώ τα κοινά τους σύνορα παραμένουν κλειστά από την δεκαετία του 90.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τον Δεκέμβριο του 2021 οι δυο χώρες όρισαν απεσταλμένους με σκοπό να εξομαλυνθούν οι σχέσεις τους, με βασικό αγκάθι να παραμένει η σφαγή των Αρμενίων κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από την τότε Οθωμανική Αυτοκρατορία, την οποία το Γερεβάν και πολλές δυτικές χώρες αναγνωρίζουν ως γενοκτονία, όρο που απορρίπτει κατηγορηματικά η Τουρκία.

Οι κακές σχέσεις ανάμεσα στις δυο χώρες αποτελεί το γεγονός πως η Τουρκία είναι στενός σύμμαχος του Αζερμπαϊτζάν, χώρα με την οποία η Αρμενία έχει συγκρουστεί δυο φορές τα τελευταία χρόνια για τον έλεγχο του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...