Κόσμος

Φρέντι Μπελέρης: Εκδικάζεται σήμερα στα Τίρανα η υπόθεση

Το μεσημέρι της Πέμπτης αναμένεται να εκδικαστεί η υπόθεση προφυλάκισης των Φρέντι Μπελέρη και Παντελή Κοκαβέση, που κρατούνται εδώ και μέρες σε φυλακή των Τιράνων της Αλβανίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η υπόθεση για την προφυλάκιση των Φρέντι Μπελέρη και του συνεργάτη του Παντελή Κοκαβέση θα εξεταστεί σήμερα από το Ειδικό Δικαστήριο στα Τίρανα της Αλβανίας.

Σημειώνεται πως τόσο ο Φρέντι Μπελέρης όσο και ο Παντελής Κοκαβέσης, έχουν προβλήματα υγείας, ενώ ο Κοκαβέσης έχει υποβληθεί σε μεταμόσχευση καρδιάς και βρίσκεται στο νοσοκομείο των φυλακών στα Τίρανα. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, δεν αναμένεται να αλλάξει κάτι. Σε τρεις μήνες αναμένεται να ορκιστεί ως νέος δήμαρχος, ο οποίος πρέπει να είναι παρών στο δημοτικό συμβούλιο και αν δεν θα βρεθεί, τότε ακυρώνεται το δικό του χρίσμα και διεξάγονται νέες εκλογές.

Τη Δευτέρα (5.6.2023) θα εκδικαστεί στο Ειδικό Δικαστήριο η υπόθεση του αυτόφωρου που οδήγησε στη σύλληψη και προφυλάκιση των Μπελέρη και Κοκαβέση.

Στις 9.6.2023 θα ανακοινωθεί η απόφαση του Ειδικού Δικαστηρίου για την συνέχιση ή όχι της προφυλάκισης του Παντελή Κοκαβέση με αίτημα την κατάσταση της υγείας του. 

Συνάντηση Κασκαρέλη – Τζατσκα 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ολοκληρώθηκε το πρωί της Πέμπτης η συνάντηση μεταξύ του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Βασίλη Κασκαρέλη και της υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας Όλτα Τζατσκα (Olta Xhaçka), στο περιθώριο της άτυπης Συνόδου υπουργών Εξωτερικών κρατών- μελών του ΝΑΤΟ που πραγματοποιείται στο Όσλο.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών έθεσε στην υπουργό Εξωτερικών της Αλβανίας το ζήτημα της αποφυλάκισης του εκλεγμένου Δημάρχου Χείμαρρας Φρέντι Μπελέρη και του Παντελή Κοκαβέση, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Σκηνικό έντασης στην Κάσο από τις προκλήσεις των Τούρκων - Πέντε τουρκικά πολεμικά στην περιοχή - Διπλωματικός "πυρετός" για να πέσουν οι τόνοι

Στην περιοχή βρίσκονται η κανονιοφόρος «Αήττητος», η φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», περιπολικό ανοικτής θαλάσσης...
νεκροί Βρετανοί στρατιώτες
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αιματοχυσία στην Οδησσό! Ρωσικοί πύραυλοι αποδεκάτισαν επίλεκτη βρετανική μονάδα SAS -40 νεκρούς και τραυματίες αναφέρει Ισπανός

Παράλληλα, ρωσικές πηγές μιλούν για την εξουδετέρωση 50 Γάλλων και άλλων μισθοφόρων του ουκρανικού στρατού στο Χάρκοβο...