Κόσμος

Νέα Ζηλανδία: Απίστευτη απαίτηση από αεροπορική εταιρεία - Να ζυγίζονται όσοι επιβιβάζονται

Κάθε χρόνο οι αεροπορικές εταιρείες σκαρφίζονται και κάτι νέο! Αυτή τη φορά, η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Νέας Ζηλανδίας ζητά από την εθνική της αεροπορική εταιρεία να ζυγίζει τους επιβάτες που αναχωρούν με διεθνείς πτήσεις από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ώκλαντ έως τις 2 Ιουλίου 2023.

«Αφαιρέστε τα παπούτσια σας και βγάλτε τα κλειδιά σας από την τσέπη σας», είναι η φράση την οποία θα ακούν πλέον οι επιβάτες που θα επιβιβάζονται σε αεροπλάνα της Air New Zealand. Το πρόγραμμα, το οποίο η Air New Zealand αποκαλεί έρευνα βάρους επιβατών, είναι ένας τρόπος συλλογής δεδομένων σχετικά με το φορτίο βάρους και την κατανομή των αεροπλάνων, δήλωσε η αεροπορική εταιρεία. «Ζυγίζουμε ό,τι πηγαίνει στο αεροσκάφος – από το φορτίο μέχρι τα γεύματα στο αεροσκάφος, μέχρι τις αποσκευές στο αμπάρι», δήλωσε ο Alastair James, ειδικός βελτίωσης ελέγχου φορτίου της αεροπορικής εταιρείας σε δήλωση. «Για τους πελάτες, το πλήρωμα και τις τσάντες καμπίνας, χρησιμοποιούμε μέσο βάρος, το οποίο λαμβάνουμε από τη διεξαγωγή αυτής της έρευνας». Ωστόσο, το βάρος είναι ένα προσωπικό πράγμα που δεν θέλουν όλοι να αποκαλύψουν. Προκειμένου να προστατεύσει το απόρρητο των ατόμων, η αεροπορική εταιρεία λέει ότι έχει κάνει τα δεδομένα ανώνυμα. Οι ταξιδιώτες θα κληθούν να σταθούν σε ψηφιακή ζυγαριά όταν κάνουν check-in για την πτήση τους.

Οι πληροφορίες σχετικά με το βάρος τους υποβάλλονται στη συνέχεια στην έρευνα, αλλά δεν θα είναι ορατές στην οθόνη του πράκτορα. Θα τοποθετήσουν επίσης τις αποσκευές τους σε άλλη ίδια ζυγαριά για ξεχωριστό ζύγισμα. «Ξέρουμε ότι το να πατάς στη ζυγαριά μπορεί να είναι τρομακτικό. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πελάτες μας ότι δεν υπάρχει ορατή οθόνη πουθενά. Κανείς δεν μπορεί να δει το βάρος σου, ούτε καν εμείς», είπε ο Τζέιμς. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Air NZ ζητά από τους επιβάτες να πατήσουν τη ζυγαριά πριν επιβιβαστούν στις πτήσεις τους. Οι επιβάτες εσωτερικού συμμετείχαν σε έρευνα το 2021, αλλά αυτή για τους διεθνείς ταξιδιώτες καθυστέρησε λόγω της πανδημίας. Μεταξύ των ατόμων που ενδέχεται να κληθούν να λάβουν μέρος στην έρευνα είναι εκείνοι που ταξιδεύουν με την απευθείας πτήση από το Ώκλαντ προς το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης. Η εμβληματική διαδρομή διάρκειας 17 ωρών ξεκίνησε το περασμένο φθινόπωρο ως βασικός άξονας της στρατηγικής της Air NZ μετά την πανδημία. Είναι επίσης μια από τις μεγαλύτερες πτήσεις στον κόσμο. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ