Κόσμος

Το Ναυτικό της Αιγύπτου παραλαμβάνει επίσημα τη 2η φρεγάτα MEKO A-200 EN από την TKMS

Ο διοικητής του Αιγυπτιακού Ναυτικού, Ashraf Atwa, ύψωσε την αιγυπτιακή σημαία στη νέα φρεγάτα κατά τη διάρκεια τελετής που πραγματοποιήθηκε στο γερμανικό λιμάνι Bremerhaven για τον εορτασμό της παράδοσης.

Η πρόσφατη αυτή παράδοση ακολουθεί την απόκτηση της πρώτης φρεγάτας MEKO A-200 από την Αίγυπτο τον Οκτώβριο του 2022. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος είχε αποκτήσει και στο παρελθόν τέσσερα υποβρύχια από την TKMS, ενισχύοντας περαιτέρω τις ναυτικές της δυνατότητες.

Σχετικά με το MEKO A-200

 Μεταξύ των χαρακτηριστικών MEKO A-200, αξίζει ιδιαίτερης αναφοράς το σύστημα πρόωσης CODAG-WARP (Water jet and Refined Propellers). Αυτό το καινοτόμο σύστημα ενσωματώνει δύο άξονες προπέλας ελεγχόμενου βήματος (CPP) που κινούνται από εναλλάξιμους κινητήρες ντίζελ, που συμπληρώνονται από έναν κεντρικά τοποθετημένο πίδακα νερού που κινείται από αεριοστρόβιλο.

Αυτή η διαμόρφωση όχι μόνο δημιουργεί εξαιρετικές ακουστικές υπογραφές, αλλά εξασφαλίζει επίσης πλεονασμό στην πρόωση και ενισχύει την ανθεκτικότητα στις ζημιές. Επιπλέον, η φρεγάτα μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά με πετρέλαιο κίνησης, προάγοντας τη λειτουργική αποδοτικότητα και τη συνολική αποτελεσματικότητα.

Διαθέτει γρήγορη σχεδίαση μονού κύτους με σκλήρυνση στο μπροστινό μέρος του ποδιού για κατευθυντική σταθερότητα και ενεργούς σταθεροποιητές πτερυγίων που διασφαλίζουν ότι η πλατφόρμα παραμένει σταθερή, ακόμη και μέσα σε ταραγμένα νερά.

Κατάλληλη για λειτουργία έως και σε θαλάσσια κατάσταση 6, η φρεγάτα είναι πλήρως εξοπλισμένη για να υποστηρίζει λειτουργίες τόσο με ελικόπτερο όσο και με σκάφος. Όσον αφορά την ικανότητα ελιγμών, ξεπερνά άλλες φρεγάτες συγκρίσιμου μεγέθους διατηρώντας μικρότερη τακτική διάμετρο.

Η φρεγάτα ενσωματώνει μια σειρά από σχεδιαστικά μέτρα για την ελαχιστοποίηση των ραντάρ, υπέρυθρων (IR), ακουστικών και μαγνητικών αποτυπωμάτων της. Η χαμηλή διατομή ραντάρ επιτυγχάνεται μέσω μιας καινοτόμου σχεδίασης κελύφους X-Form®, θωράκισης προπύργων, θυρών κελύφους που κλείνουν με flush-closing και σήτας RCSnet.

Επιπλέον, η στρατηγική τοποθέτηση των εξατμίσεων και η εξάλειψη της χοάνης, σε συνδυασμό με την ενεργή ψύξη, συμβάλλουν στη μείωση της IR υπογραφής της. Τα χαρακτηριστικά stealth ενισχύονται περαιτέρω από τα συστήματα CODAG-WARP και απομαγνητισμού.

Η φρεγάτα MEKO® A-200 έχει συνολικό μήκος 121 μέτρα και μέγιστη δέσμη 16,3 μέτρα. Ο εκτόπισμα πλήρους φορτίου φτάνει τους 3.700 τόνους.

Με πλήρες φορτίο, το σκάφος μπορεί να επιτύχει μέγιστη ταχύτητα που υπερβαίνει τους 28 κόμβους και μπορεί να υπερηφανεύεται για εμβέλεια 7.200 ναυτικών μιλίων όταν ταξιδεύει με 16 κόμβους. Μπορεί να φιλοξενήσει συνολικά 120 μέλη πληρώματος, με επιπλέον χώρο για 50 άτομα ή εκπαιδευόμενους ειδικών δυνάμεων. Το πλοίο έχει επίσης προβλέψεις για να μεταφέρει είτε ένα ελικόπτερο 10 τόνων είτε δύο 5 τόνους, επιπλέον δύο μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Τα Ίμια θα είναι το νέο ''Ναγκόρνο'' για τους Τούρκους; Γιατί ενεργοποιήθηκε η Εφεδρεία στην Αττική για πρώτη φορά στον ''ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑ'';

Τούρκους αστρολόγους επιστρατεύει το καθεστώς Ερντογάν : "Μόλις περάσουν οι επόμενοι 2 μήνες, θα είμαστε μια χώρα...