Κόσμος

Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ σε διμοιρίες των ΜΑΤ

Επεισόδια μεταξύ κουκουλοφόρων και αστυνομικών δυνάμεων σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, εντός και εκτός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr,  το περιστατικό σημειώθηκε στις 2:30 τα ξημερώματα όταν ομάδα ατόμων επιτέθηκε με περίπου 20 βόμβες μολότοφ στη διμοιρία της Διεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων που φρουρούσε την υπό κατασκευή βιβλιοθήκη στο βόρειο τμήμα του ακαδημαϊκού ιδρύματος. Οι αστυνομικοί της διμοιρίας τους απώθησαν με χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και δακρυγόνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λίγα λεπτά αργότερα, τα ίδια άτομα βγήκαν στην οδό Εγνατία και πέταξαν βόμβες μολότοφ προς την πύλη εμπορευμάτων της ΔΕΘ. Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης καταδίωξαν τους κουκουλοφόρους, οι οποίοι επέστρεψαν στο εσωτερικό του πανεπιστημίου. Ακολούθησαν νέες ρίψεις μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις. Οι νεαροί ταραξίες πέταξαν περίπου 30 βόμβες μολότοφ. Το οδόστρωμα γέμισε με υπολείμματα από τις αυτοσχέδιες βόμβες ενώ η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική λόγω των δακρυγόνων.

Τα επεισόδια διήρκεσαν περίπου μια ώρα, ενώ διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία, από το Συντριβάνι μέχρι τη λεωφόρο 3ης Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

δενδιας
Ελληνοτουρκικά 0

Τους έκοψε τον ύπνο ο Δένδιας; Η Άγκυρα «αφρίζει» για τους πυραύλους στο Αιγαίο την ώρα που ο Ερντογάν ψάχνει σωσίβιο στο Κοράνι

Εκνευρισμός στα τουρκικά ΜΜΕ μετά τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας. Το παραλήρημα Ερντογάν και η διπλωματική...
Dark Eagle
Μέση Ανατολή 0

Ο Τραμπ βγάζει τον «Σκοτεινό Αετό» από το κλουβί: Το αμερικανικό υπερόπλο των 15 εκατ. δολαρίων που ετοιμάζεται να χτυπήσει την «καρδιά» του Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση πιέζει για την παρθενική αποστολή του υπερηχητικού πυραύλου LRHW στη Μέση Ανατολή,...