Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Δεκάδες Ουκρανοί αιχμάλωτοι στην Αβντεέκα παραδόθηκαν μετά την ρίψη θερμοβαρικών βλημάτων από συστήματα TOS-1A

Πρόκειται για μονάδες της ρωσικής ομάδας στρατευμάτων "Νότος" που προκάλεσε ήττα στα προπύργια των ουκρανικών μονάδων στις κατευθύνσεις Λισισάνκ και Αβντεέσκ.Τα πληρώματα των συστημάτων Solntsepek της Μονάδας Ακτινοβολίας, Χημικής και Βιολογικής Άμυνας της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας ολοκλήρωσε τρεις αποστολές στα προπύργια της 59ης ουκρανικής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στον οικισμό Περβαμασκόβιε.

Το πυροβολικό των ρωσικών δυνάμεων της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας, στο πλαίσιο της μάχης κατέστρεψε επτά εχθρικά πυροβόλα και τρεις όλμους σε θέσεις βολής κοντά στον οικισμό Παμπέντα του Ντόνετσκ, οδηγώντας σαε αιχμαλωσία δεκάδες Ουκρανούς.Σύμφωνα με πηγές, υπάρχει τώρα μια εντατικοποίηση των εχθροπραξιών από τα ρωσικά στρατεύματα στα πλευρά κοντά στο Μπαχμούτ.

Οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας επιτίθενται ενεργά στα χωριά Χρόμοβο και Ιβανόσκοε, από τα οποία διέρχονται βασικοί δρόμοι που είναι στρατηγικά σημαντικοί για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με εκπροσώπους της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών, μετά τη μεταφορά των ενισχύσεων στις περιοχές αυτές, οι ρωσικές μονάδες ξεκίνησαν ισχυρές επιχειρήσεις επίθεσης.

Τα στρατεύματα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, με τη σειρά τους, προσπαθούν να περικυκλώσουν το Χρόμοβο από δύο κατευθύνσεις, κατά μήκος της δασικής ζώνης και μέσω της δασικής φυτείας.Ενεργή υποστήριξη για την ρωσική επίθεση παρέχεται από την αεροπορία και το πυροβολικό.

Παράλληλα, μονάδες πυροβολικού χτυπούν τις θέσεις του ουκρανικού στρατού στην περιοχή των οικισμών Vasyukovka, Ozaryanovka, Orekhovo-Vasilyevka, Markovo, Grigorovka, Stupochki, Konstantinovka, Toretsk, Severnoye, Yuzhnoye.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F-16
Ένοπλες Συρράξεις 0

Μόλις Τώρα: Πρώτη εμφάνιση ουκρανικών μαχητικών F-16 πάνω από την Οδησσό λένε Ρώσοι -Εξαϋλώθηκε ουκρανική στρατηγική γέφυρα (Βίντεο)

Πάνω από την Οδησσό λέγεται πως εθεάθησαν τα πρώτα ουκρανικά μαχητικά F-16, τα οποία ειπώθηκε μάλιστα πως επιχειρούν...