Κόσμος

Αυτή είναι η αρχαιότερη συνεχώς κατοικούμενη πόλη στον κόσμο

Η πιο αρχαία κατοικημένη πόλη στον κόσμο είναι η Δαμασκός, η οποία βρίσκεται στη Συρία. Η Δαμασκός είναι μια πόλη με μακρά ιστορία, που χρονολογείται από την εποχή των Αραμαίων περίπου 5.000 χρόνια πριν.

Η Δαμασκός ήταν ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του αρχαίου κόσμου. Ήταν η πρωτεύουσα του Βασιλείου της Αραμαίας και στη συνέχεια του Ρωμαϊκού Κράτους. Στη Δαμασκό υπάρχουν πολλά αξιοθέατα και αρχαιολογικά μνημεία.

Παρά την αρχαία της ιστορία, η Δαμασκός είναι ακόμα μια ζωντανή πόλη με πλούσια κουλτούρα και παράδοση. Η πόλη έχει υποστεί πολλές αλλαγές κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, αλλά η παραδοσιακή αρχιτεκτονική και η αισθητική του παρελθόντος εξακολουθούν να είναι εμφανείς στους δρόμους και τα κτίριά της.

Η Δαμασκός έχει υποστεί δυστυχώς σοβαρή ζημιά κατά τη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου στη Συρία, αλλά παραμένει ένας σημαντικός πολιτικός, πολιτιστικός και οικονομικός κόμβος για την ευρύτερη περιοχή, ενώ έχει συχνά αναφερθεί στα ιερά κείμενα του Ιουδαϊσμού, του Χριστιανισμού και του Ισλάμ.

Η πόλη αναπτύχθηκε ως εμπορικό κέντρο, κυρίως λόγω της γεωγραφικής της θέσης κοντά στο σημείο συνάντησης των διαδρόμων εμπορίου μεταξύ της Μεσοποταμίας και της Μεσογείου. Ήταν ένας κόμβος των εμπορικών δραστηριοτήτων και η περιοχή ελεγχόταν από πολλούς διαδοχικούς κατακτητές, συμπεριλαμβανομένων των Ασσυρίων, των Βαβυλωνίων, των Περσών, των Ελλήνων, των Ρωμαίων, των Αράβων και των Οθωμανών.

Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, η Δαμασκός ήταν ένα σημαντικό κέντρο επιστήμης και πολιτισμού, και ήταν ένας σημαντικός προορισμός για τους προσκυνητές. Κατά τη διάρκεια της περιόδου της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η πόλη αναπτύχθηκε ως μια από τις σημαντικότερες πόλεις του κόσμου, με μια μεγάλη ποικιλία από αρχιτεκτονικά εξαίσια κτίρια, κήπους, αγορές και αξιοθέατα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Δαμασκός, επίσης, είναι γνωστή για τη θρησκευτική της σημασία. Ήταν μια πόλη που είχε σημαντική θέση στον Χριστιανισμό, αλλά και το Ισλάμ. Στη Δαμασκό υπάρχουν αρκετά αξιοθέατα που σχετίζονται με τη θρησκευτική της κληρονομιά.

Η Δαμασκός επιδείκνυε μια μοναδική αρχιτεκτονική, καθώς οι διαφορετικές πολιτιστικές επιρροές είχαν αφήσει το αποτύπωμά τους στα κτίρια και τα αξιοθέατα της πόλης. Τα αξιοθέατα περιλαμβάνουν το Οθωμανικό Μουσείο, το Κάστρο της Δαμασκού, το Κυκλικό Δρόμο των Οθωμανικών Χαμάμ, το Νεκροταφείο της Μούρτα, την Εκκλησία του Αγίου Παύλου, το Σουκ Μπαχάρια και πολλά άλλα.

Η Δαμασκός έχει μια μακρά ιστορία και πολλά εμβληματικά κτήρια και αξιοθέατα:

Το Μέγαρο του Άζεμ: Αυτό το μαγευτικό κτήριο κτίστηκε στα τέλη του 18ου αιώνα και χρησιμοποιήθηκε στο παρελθόν ως κατοικία του περιφερειάρχη της περιοχής της Δαμασκού. Το κτήριο σήμερα στεγάζει το Μουσείο της Παλαιάς και της Σύγχρονης Τέχνης.

Το Μεγάλο Τζαμί της Δαμασκού: Αυτό το μαγευτικό τζαμί χτίστηκε κατά τη διάρκεια της περιόδου των Ομαϊγιάδων στον 8ο αιώνα και είναι ένα από τις παλαιότερα και πιο εντυπωσιακά τζαμιά στον κόσμο. Το εσωτερικό του είναι διακοσμημένο με υπέροχα μωσαϊκά και ένα εντυπωσιακό μιναρέ.

Η Εκκλησία του Άγιου Παύλου: Αυτή η ιστορική εκκλησία χτίστηκε κατά τη διάρκεια της ρωμαϊκής περιόδου και είναι μία από τις παλαιότερες εκκλησίες στη Δαμασκό. Το εσωτερικό της εκκλησίας διαθέτει πολλές όμορφες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και τοίχους με μωσαϊκά..

Η Παλαιά Πόλη της Δαμασκού: Η Παλαιά Πόλη είναι μία από τις παλαιότερες περιοχές της πόλης και είναι γνωστή για το μεσαιωνικό της χαρακτήρα και τα στενά δρομάκια της. Εδώ θα βρείτε πολλά εμβληματικά κτήρια, όπως η Μπάμπ Τουμπά, η Αλ Αμπντίν Μοσχού και η Νομισματοκοπείο της Δαμασκού.

Η Κισβά Νου: Αυτή η παραδοσιακή περιοχή της Δαμασκού είναι γνωστή για τα μικρά καταστήματα της και την παραδοσιακή ατμόσφαιρά της. Εδώ θα βρείτε επίσης τον Ναό της Θεάς Αθηνάς και άλλα ιστορικά αξιοθέατα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ