Κόσμος

Η CIA ανέβασε βίντεο στα ρώσικα για να στρατολογήσει Ρώσους

Βίντεο με το οποίο επιχειρεί να πείσει Ρώσους να της δώσουν πληροφορίες για τη Ρωσία ανήρτησε στο Telegram, το YouTube και το Twitter η CIA στοχεύοντας στους δυσαρεστημένους από την πολιτική του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Στο βίντεο της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ πρωταγωνιστεί ένας Ρώσος δημόσιος υπάλληλος και η γυναίκα του με ένα παιδί, οι οποίοι περνούν προφανώς δύσκολα και αναρωτιούνται αν η ζωή τους ανταποκρίνεται στα όνειρά τους.

Εκείνη λέει πως οι Ρώσοι μπορούν να ενεργήσουν για να βελτιώσουν τα πράγματα -παρέχοντας πληροφορίες στη CIA- και να παραμείνουν παράλληλα, κατ' εκείνη, πατριώτες. Δείχνει επίσης πώς να το κάνουν, χρησιμοποιώντας τη μηχανή πλοήγησης Tor για να αποκτήσουν πρόσβαση στο «dark web», το «σκοτεινό διαδίκτυο», και τα εργαλεία κρυπτογράφησης των επικοινωνιών.

«Η CIA θέλει να μάθει την αλήθεια για τη Ρωσία και αναζητούμε πρόσωπα αξιόπιστα που να μπορούν να μας πουν αυτή την αλήθεια», αναφέρεται στη λεζάντα του βίντεο: «Οι πληροφορίες σας μπορεί να είναι πιο πολύτιμες απ' ό,τι πιστεύετε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Η CIA διευκρινίζει πως ελπίζει να έρθει σε επαφή με πρόσωπα που εργάζονται στους τομείς των πληροφοριών, της διπλωματίας, της επιστήμης και τεχνολογίας και άλλους και πως ενδιαφέρεται για κάθε είδους πληροφορίες, περιλαμβανομένων πολιτικών και οικονομικών.

Όπως εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο υπεύθυνος της CIA, η αμερικανική υπηρεσία απέκτησε λογαριασμό στο Telegram επειδή αυτό είναι το κύριο μέσο ενημέρωσης των Ρώσων για όλα τα θέματα, από την πολιτική μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία.

 Το προφίλ της CIA στο Telegram

«Στόχος μας είναι να τους παράσχουμε μέσα ασφαλή που να καθιστούν δυνατό να έρθουν σε επαφή μαζί μας», δήλωσε το στέλεχος της υπηρεσίας, ο οποίος διευκρίνισε ότι οι ΗΠΑ δεν επιδιώκουν να προκαλέσουν εξέγερση ή αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα, όμως ελπίζουν ότι ορισμένοι Ρώσοι θα δουν ένα τρόπο για να βοηθήσουν τη χώρα τους να προχωρήσει παρέχοντας πληροφορίες στη CIA

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρόμοιες εκστρατείες που πραγματοποιήθηκαν και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα περισσότερα από τα οποία είναι πλέον μπλοκαρισμένα στη Ρωσία, είχαν αποτελέσματα. «Επικοινωνήστε μαζί μας», επέμεινε η CIA. «Ίσως οι άνθρωποι γύρω σας να μην θέλουν την αλήθεια. Εμείς τη θέλουμε».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ