Κόσμος

Αίγυπτος: Ανετράπη λεωφορείο με πρόσφυγες από το Σουδάν

Ανετράπη λεωφορείο με πρόσφυγες από το Σουδάν σε επαρχιακό δρόμο της Μπένι Σουέφ στην Αίγυπτο, νότια του Καΐρου, με αποτέλεσμα 38 επιβαίνοντες (δύο Αιγύπτιοι και 36 Σουδανοί) να τραυματιστούν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο Μοχάμεντ Χάνι Γκονάιμ, κυβερνήτης της Μπένι Σουέφ, επισκέφθηκε το νοσοκομείο στο οποίο διακομίστηκαν οι τραυματίες και ενημερώθηκε για την κατάστασή τους.

Χιλιάδες Σουδανοί έφθασαν τις προηγούμενες εβδομάδες στην Αίγυπτο, για να γλιτώσουν από τις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες μεταξύ του σουδανικού στρατού και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης, οι οποίες ξέσπασαν στα μέσα Απριλίου.

Σύμφωνα με το αιγυπτιακό γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, 50.500 πρόσφυγες από το Σουδάν είχαν αναζητήσει καταφύγιο στην Αίγυπτο μέχρι τις 3 Μαΐου. Το γραφείο υπογραμμίζει πως συνεργάζεται με την Αιγυπτιακή Ερυθρά Ημισέληνο για την παροχή βοήθειας στους εκτοπισμένους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ξεκίνησε ο ρωσικός οδοστρωτήρας σε ένα τεράστιο μέτωπο χρησιμοποιώντας την τακτική της “Λοξής φάλαγγας” ενώ πέφτουν πόλεις η μία μετά την άλλη

Ποιος θα σταματήσει 200.000 Ρώσους στρατιώτες αναρωτιούνται πολλοί στην Ουκρανία -Οι Ρώσοι έχουν τοπική υπεροχή 3:1...
Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι θα στείλουν πολεμικά πλοία στην Λιβύη; Ο Έλληνας πρόξενος συζητά την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με τον ΥΠΕΞ του Χαφτάρ

Οι υπουργοί Ενέργειας της Λιβύης και της Τουρκίας συζητούν την επέκταση της συνεργασίας στον τομέα του πετρελαίου και...