Κόσμος

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Χειροπέδες σε μέλη αντιμοναρχικής ομάδας σε διαμαρτυρία στο Λονδίνο

Έξι άτομα συνελήφθησαν στο Λονδίνο, στο πλαίσιο αντιμοναρχικής διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στην πλατεία Τραφάλγκαρ, απ' όπου και αναμένεται ότι θα περάσει η πομπή με τον βασιλιά Κάρολο.

Σύμφωνα με μέλη της οργάνωσης Republic, που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία, μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αρχηγός της ομάδας.

«Είναι άγνωστο γιατί, πιθανόν επειδή ένας από αυτούς είχε μαζί του ένα μεγάφωνο» δήλωσε ο ακτιβιστής, που έθεσε ζήτημα για τους χειρισμούς της αστυνομίας, που είχε ήδη διαμηνύσει ότι θα έδειχνε μηδενική ανοχή σε όσους προσπαθήσουν να υποβαθμίσουν την ημέρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η σύλληψη, περίπου στις 7:30 το πρωί, έγινε ενώ εκατοντάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Τραφάλγκαρ, με μεγάλες σημαίες, ενώ φορούσαν κίτρινες μπλούζες.

Πάνω από 2.000 διαδηλωτές αναμένεται ότι θα συγκεντρωθούν σήμερα, ενώ ανάμεσά τους αναμένεται ότι θα βρεθούν και μέλη των αντίστοιχων αντιμοναρχικών ομάδων από Σουηδία, Ολλανδία και Νορβηγία.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μέση Ανατολή 0

Δικαιολογίες για πυρηνικά όπλα αναζητά η Άγκυρα-Ραβίνος του Ισραηλινού Στρατού: “Η Τουρκία είναι η γη της επαγγελίας και θα την διεκδικήσουμε” (Βίντεο)

Έρχεται κράτος του Κουρδιστάν ως σχέδιο ζώνης ασφαλείας των ΗΠΑ για τα πετρέλαια στην Μέση Ανατολή