Σουδάν
Κόσμος

Αγριεύει η κατάσταση! Ο πρεσβευτής της ΕΕ στο Σουδάν δέχτηκε επίθεση στο ίδιο του το σπίτι

Ο πρεσβευτής της ΕΕ στο Σουδάν δέχτηκε επίθεση στο σπίτι του στο Χαρτούμ, καθώς οι μάχες συνεχίζονται στη χώρα που πλήττεται από βία μετά από ένα στρατιωτικό πραξικόπημα,όπως αναφέρει το BBC .

Την ανακοίνωση έκανε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για τις εξωτερικές υποθέσεις, Ζοζέπ Μπορέλ. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για την επίθεση, ούτε διευκρίνισε εάν ο πρέσβης τραυματίστηκε ή όχι. «Η ασφάλεια των διπλωματικών χώρων και του διπλωματικού προσωπικού είναι πρωταρχική ευθύνη των σουδανικών αρχών και υποχρέωση βάσει του διεθνούς δικαίου», είπε.

Ο πρεσβευτής της ΕΕ στο Σουδάν είναι ο Aidan O'Hara, Ιρλανδός διπλωμάτης. Η βία στο Σουδάν έχει κλιμακωθεί καθώς αντίπαλες φατρίες έχουν απορρίψει εκκλήσεις για κατάπαυση του πυρός. Τουλάχιστον 97 άμαχοι σκοτώθηκαν στις συγκρούσεις μεταξύ του στρατού του Σουδάν και της παραστρατιωτικής ομάδας RSF και περισσότεροι από 350 τραυματίστηκαν.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι υπάρχει έλλειψη αίματος και εξοπλισμού μετάγγισης στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας της χώρας. Οι μάχες μεταξύ του σουδανικού στρατού, με επικεφαλής τον Αμπντέλ Φατάχ Αλ Μπουρχάν, ο οποίος είναι επίσης ο ηγέτης της χώρας, και της παραστρατιωτικής ομάδας RSF, με επικεφαλής τον Ντάγκαλο ή Χεμεντί, ξεκίνησαν το πρωί του Σαββάτου στην πρωτεύουσα Χαρτούμ και επεκτάθηκαν σε πολλές πόλεις.

Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν τη ζημιά που έχει ήδη προκληθεί στην υποδομή του Χαρτούμ από αεροπορικές επιδρομές. Η γέφυρα Kobar πήρε φωτιά μετά από βομβαρδισμό. Τεράστια σύννεφα καπνού φάνηκαν επίσης να υψώνονται από το διεθνές αεροδρόμιο του Χαρτούμ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...