Κόσμος

Ιεροσόλυμα: Μειωμένος ο αριθμός των πιστών για την αφή του Αγίου Φωτός

Τα μέτρα της ισραηλινής αστυνομίας κράτησαν χαμηλά τον αριθμό των πιστών που παρέστησαν στην τελετή για την αφή του Αγίου Φωτός στην Ιερουσαλήμ, η οποία στο παρελθόν προσέλκυε χιλιάδες ανθρώπους.

Ο Πανάγιος Τάφος βρίσκεται στην ανατολική Ιερουσαλήμ, σε περιοχή που ελέγχει το Ισραήλ, το οποίο επέβαλε, για δεύτερη φορά φέτος, περιορισμούς στην πρόσβαση των πιστών.

Ενώ στο παρελθόν στην εκκλησία συγκεντρώνονταν περίπου 10.000 άνθρωποι -κυρίως στο προαύλιο του ναού- φέτος με εντολή της αστυνομίας βρίσκονταν 1.800 άνθρωποι, από τους οποίους οι 200 ήταν αστυνομικοί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αφορμή για τους περιορισμούς ήταν περιστατικό του 2021 στο Ισραήλ, όταν 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε εβραϊκή θρησκευτική τελετή. Οι αρχές του Ισραήλ τονίζουν ότι τα μέτρα αποσκοπούν στη διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας, αν και οι Παλαιστίνιοι χριστιανοί διαμαρτύρονται για διακρίσεις σε βάρος τους.

Όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής αστυνομίας, οι Αρχές «θέλουν να μπορούν να επισκεφθούν τον Πανάγιο Τάφο πολλοί άνθρωποι, αλλά η πρώτη μας προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ