Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Μια ελληνική εκκλησία ανάμεσα στις 17 ομορφότερες του κόσμου

Κάθε Πάσχα κάποιοι επιλέγουν ταξιδιωτικούς προορισμούς με θρησκευτικό ενδιαφέρον ακόμα και αν δεν είναι θρησκευόμενοι αλλά ούτως ή άλλως απολαμβάνουν την ατμόσφαιρά τους στη διάρκεια αυτών των ημερών, με τις καθημερινές λειτουργίες και παραδόσεις. Ανάμεσα σε αυτούς τους προορισμούς είναι, αναμφίβολα, τα Μετέωρα, στα οποία μάλιστα βρίσκεται μία από τις 17 ομορφότερες εκκλησίες του κόσμου, σύμφωνα με το Conde Nast Traveller: το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος.

«Σαν να μην ήταν αρκετά εντυπωσιακό ένα μοναστήρι του 15ου αιώνα, τα κτίρια των Μετεώρων βρίσκονται σε σχεδόν απρόσιτες κορυφές βράχων στην κεντρική Ελλάδα. Οι θαρραλέοι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφτούν την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος -ένα από τα έξι μοναστήρια που στέκουν ακόμα- από 140 σκαλοπάτια στο πλάι του βράχου» γράφει το εμβληματικό ταξιδιωτικό μέσο στη λεζάντα της νέας ανάρτησής του στο Instagram, την οποία συνοδεύει με μια φωτογραφία του μοναστηριού, προσθέτοντας: «Είτε σας ενδιαφέρουν τα πνευματικά ζητήματα είτε όχι, έχει κάτι ξεχωριστό η επίσκεψη σε ιερούς τόπους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Οι θαρραλέοι ταξιδιώτες μπορούν να επισκεφτούν την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος -ένα από τα έξι μοναστήρια που στέκουν ακόμα- από 140 σκαλοπάτια στο πλάι του βράχου».

Το μοναστήρι της Αγίας Τριάδος κτίστηκε το 1488 από ένα μοναχό με το όνομα Δομέτιος, πηγές όμως μαρτυρούν την ύπαρξη της ήδη από το 1362. Σύμφωνα με το meteora.com, είναι ανοιχτή καθημερινά στους επισκέπτες, εκτός Πέμπτης, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Στο αφιέρωμα του Conde Nast Traveller για τις ομορφότερες εκκλησίες του κόσμου βρίσκουμε ναούς από την Ισλανδία μέχρι την Αιθιοπία, μεταξύ αυτών τη Βασιλική της Ιερής Καρδιάς στη Μονμάρτη, τον πολύχρωμο Καθεδρικό του Αγίου Βασιλείου στη Μόσχα και τον Καθεδρικό (Duomo) στο Μιλάνο.

Δείτε τη σχετική ανάρτηση:

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οπλικά συστήματα 0

Μετά τις Κορβέτες έρχεται ορυμαγδός οπλικών συστημάτων από την ΕΕ και για την Ελλάδα-Το Γαλλικό σχέδιο και ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων

Βρισκόμαστε πολύ κοντά σε ένα εξόχως σημαντικό γεγονός για την Ελλάδα, που είναι η  υλοποίηση του Γαλλικού σχεδίου, που...