Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Συναγερμός στην Τουρκία! Ένοπλη επίθεση στα γραφεία του κόμματος της Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη

Συναγερμός έχει σημάνει στην Τουρκία μετά την ένοπλη επίθεση που έγινε στα γραφεία του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ στην Κωνσταντινούπολη, με τις Αρχές να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών, των οποίων ο αριθμός είναι προς το παρόν άγνωστος.

Η ένοπλη επίθεση έγινε στα τοπικά γραφεία του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ στη συνοικία Μέρτερ της Κωνσταντινούπολης, με ένα στέλεχος του κόμματος να ανεβάζει και φωτογραφία με τη σφαίρα που διαπέρασε τη τζαμαρία των γραφείων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όλος ο πολιτικός κόσμος της τουρκικής αντιπολίτευσης καταδίκασε το γεγονός, καθώς νωρίτερα σήμερα (31.3.2023) έγινε γνωστή η σφοδρή αντιπαράθεση που είχε η επικεφαλής του Καλού Κόμματος, Μεράλ Ακσενέρ, με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή ένα νοσοκομείο που δεν χτίστηκε ποτέ.

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος την απείλησε, λέγοντάς της «να προσέχεις το όνομα μου. Με λένε Ταγίπ και το επώνυμο μου Ερντογάν. Να προσέχεις και το όνομα Ταγίπ και το όνομα Ερντογάν!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ένοπλη επίθεση πραγματοποιήθηκε στα τοπικά γραφεία του Καλού Κόμματος, της Μεράλ Ακσενέρ, στη συνοικία Μέρτερ της Κωνσταντινούπολης από άγνωστο ή άτομα.

Η σφαίρα από το όπλο του δράστη χτύπησε το παράθυρο του κτηρίου του κόμματος.

Μεγάλος αριθμός αστυνομικών έφτασε στο σημείο και συνεχίζει τις έρευνες.

Ο/οι δράστης/δράστες τράπηκε/αν σε φυγή.

Έντονες αντιδράσεις για την ένοπλη επίθεση

Άμεσες ήταν οι αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου. Ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, καταδίκασε το γεγονός μέσω Twitter: «Καταδικάζω την ένοπλη επίθεση στην τοπική οργάνωση Κωνσταντινούπολης του Καλού Κόμματος. Μεταφέροντας τις καλύτερες ευχές μου στους φίλους μας, υπογραμμίζω την προσδοκία μας οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το συντομότερο δυνατό.

Αντιδρώντας στην επίθεση, ο σύμβουλος της προέδρου του Κόμματος IYI, Μπουρά Καβουντζού, αναφέρθηκε στις δηλώσεις του προέδρου του AKP Ταγίπ Ερντογάν εναντίον της Μεράλ Ακσενέρ και είπε ότι η επίθεση ήταν αποτέλεσμα ρητορικής μίσους, προσβολών και απειλών, όπως «μην με κάνεις να ασχοληθώ μαζί σου στην Τουρκία το 2023. Το μεγαλύτερο πρόβλημα επιβίωσης αυτής της χώρας είναι η νοοτροπία που προκαλε;i αυτή τη γλώσσα μίσους!» είπε.

 

Τέλος, ο Αντιπρόεδρος του CHP, Σεγίτ Τορούν, καταδίκασε σφόδρα την ένοπλη επίθεση και ευχήθηκε «όλοι οι δράστες που εμπλέκονται στην πολιτική του φτηνού εκφοβισμού να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου το συντομότερο δυνατό».

Απασφάλισε η Ακσενέρ

Τον Τούρκο πρόεδρο δείχνει ως υπαίτιο για την ένοπλη επίθεση κατά των γραφείων του Καλού Κόμματος στην Κωνσταντινούπολη η Μεράλ Ακσενέρ.  

«Ο άνθρωπος που θα τρομάξει την Ακσενέρ δεν γεννήθηκε ακόμη. Δεν φοβάμαι, κύριε Ρετζέπ» τόνισε η αρχηγός του κόμματος. 

«Η εποχή είναι στη δύναμή σου. Όλες οι επιθέσεις στο σπίτι μου και στους συναγωνιστές μου έμειναν ατιμώρητες. Σήμερα, έγινε ένοπλη επίθεση στα γραφεία μας Προεδρία της στην Κωνσταντινούπολη, κύριε Ρετζέπ! Σταμάτα τα «πιστόλια» που εκλαμβάνουν ως καθήκον τους τις απειλές σου. Αν πρόκειται να έρθεις, έλα εσύ», αναφέρει σε ανάρτησή της.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ