Ελληνοτουρκικά
Ενημερώθηκε στις:

Φιέστα στύλ Hollywood ετοιμάζει ο Ερντογάν για το TCG Anadolu στις 8 Απριλίου- Τι επιδιώκει;

Είναι γεγονός ότι όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία διεξαγωγής των εξαιρετικά κρίσιμων εκλογών για την Τουρκία και τον Ερντογάν της 14 Μαΐου και έχοντας ως δεδομένη την απογοήτευση των Τούρκων πολιτών λόγω της ελλειπούς ανταπόκρισης του κρατικού μηχανισμού τις πρώτες ημέρες των καταστροφικών σεισμών και της φτώχειας που επικρατεί, τόσο συχνότερα ο Τούρκος Πρόεδρος θα χρησιμοποιεί ως σανίδα σωτηρίας τα "επιτεύγματα" της Πολεμικής Βιομηχανίας του, προκειμένου να εφελκύσει ψηφοφόρους του, διεξάγοντας "φιέστες" στύλ Hollywood.

Ήδη είναι γνωστό ότι εντός του Απριλίου είναι προγραμματισμένη η διοργάνωση δύο "φιεστών" στυλ Hollywood για τον Ερντογάν, η μία στις 8 Απριλίου λόγω της ένταξης του TCG Anadolu στο Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό και η άλλη στις 27 Απριλίου για την εγκαινίαση του πυρηνικού εργοστασίου στο Ακουγιού, όπου είναι πιθανόν να παρευρεθεί και ο Πούτιν, γεγονός που θα έχει ιδιαίτερη σημασία αφού για τον Ρώσο Πρόεδρο υπάρχει ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο.

Η Φιέστα για το TCG Anadolu θα γίνει παρουσία του Ερντογάν στις 8 Απριλίου

Για την φιέστα του Anadolu ήδη η επίσημη ιστοσελίδα της Τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας αναφέρει σχετικά:

"Ανακοινώθηκε η ημερομηνία της τελετής που θα πραγματοποιηθεί για το TCG ANADOLU". Θα πραγματοποιηθεί τελετή λόγω της εισαγωγής του TCG ANADOLU Amphibious Assault Ship στο δυναμικό του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού.

Η τελετή, η οποία αναμένεται να προσελκύσει υψηλού επιπέδου συμμετοχή, θα πραγματοποιηθεί στις 8 Απριλίου. Από την άλλη, ανακοινώθηκε ότι φέτος θα συμπεριληφθούν στο απόθεμα του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας και η φρεγάτα TCG İSTANBUL και το υποβρύχιο TCG PİRİREİS.

Το TCG ANADOLU, το οποίο ναυπηγήθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος πολλαπλών χρήσεων για τα αμφίβια πλοία επίθεσης που πραγματοποιήθηκε από την Προεδρία των Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB), στην πραγματικότητα παραδόθηκε ήδη στη Διοίκηση Ναυτικών Δυνάμεων.

Μπορεί να ειπωθεί ότι οι δραστηριότητες τελικής παραλαβής του TCG ANADOLU, του οποίου έγιναν οι προκαταρκτικές αποδοχές, έγιναν σύμφωνα με το γεγονός ότι θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή.

Το τουρκικό ναυτικό με το TCG ANADOLU, θα έχει την δυνατότητα για πρώτη φορά να αναπτύξει περισσότερα από δύο αεροσκάφη σε ναυτική πλατφόρμα. Από την άλλη πλευρά, οι πρώτες παραδόσεις του Armored Amphibious Assault Vehicle (ZAHA) που θα χρησιμοποιηθεί στο TCG ANADOLU LHD έγιναν πολύ πρόσφατα.

Τα ZAHA, που αναπτύχθηκαν από την FNSS και έχουν πολύ ιδιαίτερο σχεδιασμό, θα συμμετέχουν σε  αποβατικές επιχειρήσεις  ενεργώντας τόσο από την θάλασσα όσο και από την ξηρά.

TCG ANADOLU (L400) Αμφίβιο επιθετικό πλοίο πολλαπλών χρήσεων

Αμφίβιο Επιθετικό Πλοίο Πολλαπλών Χρήσεων.

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις επιχειρησιακές περιοχές του Αιγαίου, της Μαύρης Θάλασσας και της Μεσογείου και όταν είναι απαραίτητο στον Ινδικό Ωκεανό (βόρεια της Αραβικής Χερσονήσου, δυτικά της Ινδίας) και τον Ατλαντικό Ωκεανό (δυτικά της Ευρώπης, βορειοδυτικά της Αφρικής).

Το Πολυδύναμο Αμφίβιο Επιθετικό Πλοίο TCG ANADOLU θα μπορεί να μεταφέρει τα απαραίτητα οχήματα μάχης και υποστήριξης σε περιοχές κρίσης χωρίς την υποστήριξη της οικείας βάσης και  με 1 τάγμα Αμφιβίων, να συμμετέχει σε αποβατικές επιχειρήσεις  με τα ZAHA που θα μεταφέρει, καθώς και με τα βαρύτερα ελικόπτερα του ΝΑΤΟ και το αεροσκάφος Osprey, επιχειρώντας μέρα και νύχτα.

Επιπλέον, στο TCG ANADOLU, μπορεί να αναπτυχθούν τακτικά αεροσκάφη όπως το F-35B που μπορεί να απογειωθεί σε μικρές αποστάσεις με κάθετη προσγείωση.

Το TCG ANADOLU θα διαθέτει ιατρείο/νοσοκομείο χωρητικότητας τουλάχιστον 30 κλινών, συμπεριλαμβανομένου του χειρουργείου, του εξοπλισμού ακτίνων Χ, των μονάδων οδοντιατρικής θεραπείας, των αιθουσών εντατικής θεραπείας και λοιμώξεων, και θα μπορεί να χρησιμεύσει ως Νοσοκομειακό Πλοίο για ανθρωπιστική βοήθεια επιχειρήσεις.

Χαρακτηριστικά του TCG ANADOLU

Το πλοίο θα έχει μήκος 231 μέτρα και πλάτος 32 μέτρα.
Το εκτόπισμα πλήρους φορτίου του πλοίου θα είναι το πολύ 27.436 τόνοι.
Το πλοίο θα έχει μέγιστη ταχύτητα τουλάχιστον 20,5 κόμβων και οικονομική ταχύτητα 16 κόμβων σε μετακίνηση πλήρους φορτίου,
 εμβέλεια πλεύσης τουλάχιστον 9.000 ναυτικών μιλίων με πλήρες φορτίο με την οικονομική του ταχύτητα.

Στην εσωτερική θαλάσσια δεξαμενή του θα μπορούν να εισέλθουν 4 πλοία LCM (Mechanized Landing Crafts), με 1 άρμα το καθένα.

Στα καταστρώματα οχημάτων

13 άρματα
27 τεθωρακισμένα αμφίβια επιθετικά οχήματα-ZAHA
6 Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού-ZPT
33 Διάφορα Οχήματα, υμπεριλαμβανομένων 15 τρέιλερ

Δυνατότητα μεταφοράς 94 μέσων συνολικά

Στο κατάστρωμα πτήσης.

Μπορούν να αναπτυχθούν συνολικά 10 ελικόπτερα ή 50 SİHA.
Το πλοίο θα έχει μεταφορική ικανότητα 1.223 ατόμων.
Στο πλοίο θα υπάρχει μια πλήρης νοσοκομειακή εγκατάσταση και 2 χειρουργεία.

Ωστόσο το drone TB-3 Bayraktar το οποίο είναι εκείνο που θα φέρει  το TCG Anadolu,  δεν έχει ξεκινήσει τις πτητικές του δοκιμές οι οποίες θα γίνουν εντός του έτους σύμφωνα με τους Τούρκους, με αποτέλεσμα το εν λόγω πλοίο να είναι ουσιαστικά άοπλο και να μην ξεμυτάει στο Αιγαίο ακόμη.

Αλλά ακόμη και αν οι Τούρκοι το βγάλουν στο Αιγαίο το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι καθαρά για προπαγανδιστικούς-ψηφοθηρικούς λόγους, αφού θα φέρει μόνο 10 ελικόπτερα ως πτητικό μέσο και καθόλου UAV.

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Βίντεο του ΓΕΕΘΑ με τα “βατράχια μας” ως απάντηση στο παραμύθι των γειτόνων “θα έρθουμε ένα βράδυ ξαφνικά” και στους Τούρκους “ψαράδες” του Αιγαίου

Στις 18 Ιουλίου 2024 αναφέρθηκε η παρουσία Εξήντα Τούρκων ψαράδων στο Αιγαίο με 5 από αυτούς γύηρω από την Ζουράφα-Οι...