Κόσμος

Νορβηγία: Κατασχέθηκε φορτίο 800 κιλών κοκαΐνης... αλλά δεν έγιναν συλλήψεις

Η νορβηγική αστυνομία ανακοίνωσε την Πέμπτη την κατάσχεση περίπου 800 κιλών κοκαΐνης, που εντοπίστηκε σε φορτίο με φρούτα στο Όσλο.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη κατάσχεση που έχει γίνει ποτέ στη Νορβηγία», τόνισε η αρχηγός της αστυνομίας του Όσλο, Γκρέτε Λιν Μέτλιντ, σε συνέντευξη Τύπου.

Η ποσότητα της κοκαΐνης που κατασχέθηκε στο Όσλο είναι διπλάσια εκείνης που έχουν κατασχέσει αθροιστικά οι νορβηγικές αρχές την τελευταία πενταετία.

Η αρχηγός πρόσθεσε ότι οι έμποροι ναρκωτικών εκτιμάται πως θα κέρδιζαν αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια νορβηγικές κορώνες (δεκάδες εκατομμύρια ευρώ) από την πώληση των ναρκωτικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιχείρηση της νορβηγικής αστυνομίας που οδήγησε στον εντοπισμό και την κατάσχεση της κοκαΐνης, έγινε αυτήν την εβδομάδα σε σημείο στην πρωτεύουσα που δεν έγινε γνωστό. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Η Γκρέτε Λιν Μέτλιντ είπε ότι, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο, η κοκαΐνη δεν προοριζόταν για την «αγορά» της Νορβηγίας, μιας χώρας με πληθυσμό 5,4 εκατομμυρίων κατοίκων.

Πριν από λίγες ημέρες, γερμανοί τελωνειακοί και αστυνομικοί είχαν κατασχέσει στο κρατίδιο του Βρανδεμβούργου σχεδόν 1.200 κιλά κοκαΐνης, που ήταν κρυμμένη σε φορτίο με μπανάνες από τη Λατινική Αμερική. Ενημέρωσαν τότε τους Νορβηγούς ομολόγους τους ότι από την έρευνα προέκυψε πως ένα ανάλογο φορτίο είχε σταλεί στη χώρα τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...