Κόσμος

Κονγκό: Εγκλωβισμένοι εργάτες χρυσωρυχείου πετάγονται σαν τα ποντίκια μετά από κατολίσθηση

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο που δείχνει τους εργάτες σε ένα χρυσωρυχείο στο Κονγκό που είχε καταρρεύσει λόγω κατολίσθησης να βγαίνουν σώοι και αβλαβείς από μια τρύπα στο έδαφος, υπό της επευφημίες του κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο.

Πρόκειται για ένα σπάνιο happy end σε μια χώρα όπου σημειώνονται κάθε χρόνο αρκετά δυστυχήματα σε ορυχεία, ιδίως σε τοποθεσίες όπως αυτό το μικρό χρυσωρυχείο στο Νότιο Κίβου, όπου τα μέτρα ασφαλείας και των εργαζομένων είναι ελλιπή και δεν υπάρχει ιδιαίρερα σύγχρονος εξοπλισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το Reuters, η κατάρρευση του ορυχείου το περασμένο Σάββατο φαίνεται να προκλήθηκε εξαιτίας έντονης βροχόπτωσης. Στο viral βίντεο εμφανίζεται ένας άνδρας να σκάβει το χώμα σε μια πλαγιά με φτυάρι, προσπαθώντας απεγνωσμένα να βοηθήσει τους εργάτες που έχουν θαφτεί από κάτω να απεγκλωβιστούν.

Γύρω του στέκονται ορισμένοι άνδρες, παρακολουθώντας ανήσυχοι. Ξαφνικά, ένας από τους μεταλλωρύχους πετάγεται έξω από λαγούμι, η είσοδος του οποίου έχει καλυφθεί με χώμα, και γλιστρά στην πλαγιά.

Ο διασώστης τον βοηθάει να απομακρυνθεί και τον αντικαθιστά κάποιος άλλος, που αρχίζει να σκάβει με τα χέρια. Ένας-ένας, πετάγονται μέσα από το χώμα και οι εννέα εργάτες, χωρίς εμφανείς σοβαρούς τραυματισμούς.

Το Reuters έχει επιβεβαιώσει την αυθεντικότητα του βίντεο, που έχει συγκεντρώσει χιλιάδες προβολες σε διάφορες πλατφόρμες των social media.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

TOS-1A Solntsepek
Ένοπλες Συρράξεις 0

Αμείωτη βαρβαρότητα στην Ουκρανία! Ρωσικά θερμοβαρικά «έλιωσαν» Ουκρανούς στρατιώτες μέσα σε λίγα λεπτά-Κανείς δεν επιβίωσε! (Βίντεο)

Στην κατεύθυνση του Κουπιάνσκ αυτήν την φορά, ρωσικά συστήματα εκτόξευσης θερμοβαρικών βλημάτων τύπου TOS-1A Solntsepek...