Κόσμος

Διευθύντρια σχολείου παραιτήθηκε μετά από καταγγελία γονέων για το «πορνογραφικό» μάθημα τέχνης που έκανε

Μια διευθύντρια σχολείου δηλώνει ότι αναγκάστηκε να παραιτηθεί από ένα σχολείο του Tallahassee μετά από παράπονα γονέων για το «πορνογραφικό» μάθημα τέχνης που έκανε.

Η Hope Carrasquilla επέβλεπε τους μαθητές της έκτης τάξης να μαθαίνουν για την τέχνη της Αναγέννησης, όταν, φυσικά, παρουσιάστηκαν κάποια κλασικά έργα όπως η "Δημιουργία του Αδάμ" και το άγαλμα του Μιχαήλ Άγγελου "Δαβίδ". Αυτό, όπως φαίνεται, δεν άρεσε πολύ στους γονείς.

Η Hope ήταν διευθύντρια του Tallahassee Classical School για κάτι λιγότερο από ένα χρόνο, όταν της ζητήθηκε αιφνιδιαστικά από τον πρόεδρο του σχολικού συμβουλίου να παραιτηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πρώην διευθύντρια ισχυρίζεται ότι ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Barney Bishop της είπε να παραιτηθεί αλλιώς θα απολυόταν.

Και έτσι, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου τη Δευτέρα (20 Μαρτίου), ανακοίνωσε την αποχώρησή της από το σχολείο χωρίς εξηγήσεις.

Μιλώντας στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Tallahassee Democrat, η κ. Carrasquilla δήλωσε ότι πιστεύει ότι της ζητήθηκε να παραιτηθεί εξαιτίας πρόσφατων παραπόνων γονέων για ένα μάθημα τέχνης. Η κ. Carrasquilla εξήγησε ότι, αφού οι μαθητές έδειξαν παγκοσμίου φήμης έργα τέχνης, όπως η "Γέννηση της Αφροδίτης", η "Δημιουργία του Αδάμ" και ο "Δαβίδ" (τα οποία περιέχουν γυμνό), τρεις γονείς παραπονέθηκαν ότι το μάθημα είχε αναστατώσει τα παιδιά τους.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ