Κόσμος

Το Αζερμπαϊτζάν μετέφερε τα στρατεύματά του στο έδαφος του Καραμπάχ

Το Αζερμπαϊτζάν μετέφερε τα στρατεύματά του στο έδαφος του Καραμπάχ.

Με φόντο τις δηλώσεις του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με τις προθέσεις του να σταματήσει την παράνομη μεταφορά όπλων και πυρομαχικών στο έδαφος της αυτοανακηρυχθείσας Δημοκρατίας του Αρτσάχ, έγινε γνωστό ότι το Μπακού αποφάσισε να λάβει ριζοσπαστικά μέτρα και να παραβιάσει τους όρους της λεγόμενης Τριμερούς Συμφωνίας μεταφέροντας τα στρατεύματά του βαθιά στο έδαφος του μη αναγνωρισμένου κράτους. Αυτή τη στιγμή, τα στρατεύματα του Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται στο έδαφος της Δημοκρατίας του Αρτσάχ και ελέγχουν όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Καραμπάχ, παρακάμπτοντας το διάδρομο Lachin.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Είναι γνωστό ότι οι αρχές της Δημοκρατίας του Αρτσάχ ενημέρωσαν αμέσως τη διοίκηση των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων για μια ακόμη κατάφωρη παραβίαση των διατάξεων της Τριμερούς Δήλωσης, λαμβάνοντας υπόψη την αποστολή και τα καθήκοντα που τους έχουν ανατεθεί σύμφωνα με το έγγραφο αυτό. Οι αρχές αναμένουν από τις ειρηνευτικές δυνάμεις να λάβουν πρακτικά μέτρα για την εξάλειψη των συνεπειών αυτής της παραβίασης και την αποτροπή νέων παραβιάσεων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν επίσημες δηλώσεις από τη διοίκηση της ρωσικής ειρηνευτικής ομάδας, ωστόσο το Αζερμπαϊτζάν τόνισε ότι μέχρι να εκπληρωθούν οι όροι που έχουν τεθεί, τα αζέρικα στρατεύματα θα ελέγχουν όλους τους δρόμους που οδηγούν στο Αρτσάχ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...