Κόσμος

Για πρώτη φορά, οι τουρίστες μπορούν να πάνε στο μέρος όπου στέφονται οι βασιλιάδες και οι βασίλισσες της Βρετανίας, αλλά μόνο αν βγάλουν τα παπούτσια τους

Το μέρος όπου θα στεφθεί ο βασιλιάς Κάρολος Γ' της Βρετανίας και όπου όλοι οι Βρετανοί μονάρχες έχουν στεφθεί εδώ και αιώνες, θα ανοίξει για πρώτη φορά στο κοινό τον Μάιο, αναφέρει το Business Insider .

Ωστόσο, οι επισκέπτες θα πρέπει να αφαιρέσουν τα παπούτσια τους για να το κάνουν. Περίπου μια εβδομάδα μετά τη στέψη του Βασιλιά Καρόλου, στις 6 Μαΐου, το Αβαείο του Γουέστμινστερ θα επιτρέψει στους επισκέπτες να περπατήσουν στον σεβαστό όροφο .

Αυτός ήταν ο τόπος στέψης για βασιλιάδες και βασίλισσες για περισσότερα από 700 χρόνια, σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου στον ιστότοπο της εκκλησίας. Για να προστατεύσουν τα ψηφιδωτά πλακάκια στο πάτωμα του 13ου αιώνα , θα ζητηθεί από τους επισκέπτες να βγάλουν τα παπούτσια τους και να περπατήσουν μόνο με κάλτσες .

«Θα είναι η πρώτη φορά που το Αβαείο προσκαλεί τους επισκέπτες να περπατήσουν στο πεζοδρόμιο Cosmati , όπου θα τοποθετηθεί η καρέκλα της στέψης για τη στέψη του βασιλιά Καρόλου Γ΄ », αναφέρει το δελτίο τύπου. Το περίτεχνο ψηφιδωτό 7,6 τετραγωνικών μέτρων , κατασκευασμένο από 80.000 κομμάτια μάρμαρου, πέτρας, γυαλιού και μετάλλου, ήταν μέχρι τώρα απομονωμένο και μπορεί να το δει κανείς μόνο από απόσταση, ανέφερε η δήλωση.

« Το πεζοδρόμιο του Κοσμάτη είναι ένας από τους μεγάλους θησαυρούς του Αβαείου . Τοποθετήθηκε μπροστά από τον Υψηλό Βωμό από Ιταλούς τεχνίτες κατόπιν εντολής του Ερρίκου Γ' το 1268 » , λέει το Αβαείο του Γουέστμινστερ. Οι τουριστικές επισκέψεις θα πραγματοποιούνται μία φορά την ημέρα μεταξύ 15 Μαΐου και 31 Μαΐου. Τα εισιτήρια κοστίζουν 18,40 $.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...