Κόσμος

Η Γερμανία δεν επέτρεψε στην Πολωνία να στείλει μαχητικά MiG-29 στην Ουκρανία

Η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να παραλάβει πολωνικά μαχητικά MiG-29 χωρίς την άδεια της Γερμανίας.

Παρά το γεγονός ότι υπήρξαν ήδη αναφορές ότι η Πολωνία φέρεται να έχει μεταφέρει τα πρώτα τέσσερα μαχητικά MiG-29 στην Ουκρανία, και σύμφωνα με άλλες πηγές, θα πρέπει να τα μεταφέρει μέσα στις επόμενες ημέρες, αποδείχθηκε ότι στην πραγματικότητα η προμήθεια των πολωνικών μαχητικών στην Ουκρανία είναι αδύνατη - η άδεια της στη Γερμανία δεν εξέδωσε τη μεταφορά αυτών των αεροσκαφών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως έγινε γνωστό, το Βερολίνο δεν έλαβε αιτήματα για άδεια προμήθειας μαχητικών που έλαβε η Πολωνία από τη ΛΔΓ. Πληροφορίες για το θέμα αυτό ανακοινώθηκαν από το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας, σε σχέση με το οποίο, η Ουκρανία είναι απίθανο να είναι σε θέση να παραλάβει πολωνικά μαχητικά πριν από τα μέσα Απριλίου.

Στο Βερολίνο, σοκαρίστηκαν από το γεγονός ότι η Πολωνία, χωρίς καμία ενημέρωση και άδεια από τη Γερμανία, αποφάσισε αυθαίρετα να μεταφέρει μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, σε σχέση με την οποία η Γερμανία είναι έτοιμη να ακολουθήσει την αρχή και να μην παραχωρήσει στην Ουκρανία το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει τα αεροσκάφη αυτά για πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Ρωσίας .

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Πολωνία σκόπευε να μεταφέρει 28 μαχητικά MiG-29 στην Ουκρανία, ενώ η Σλοβακία σκόπευε να μεταφέρει άλλα 13 μαχητικά.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ζητωκραυγάζουν οι Ουκρανοί! ''Άχρηστος'' ο βαλλιστικός πύραυλος των Ρώσων ''Kh-47M2 Kinzhal''- Ισχυρό πλήγμα για την Μόσχα η ''πατέντα'' τους

Η απενεργοποίηση του αεροσκάφους AWACS θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις της ρωσικής αεροπορίας (VVS) από τον εναέριο χώρο...