Κόσμος

Ελβετία: Εγκρίθηκε νομοσχέδιο που προβλέπει διώξεις για το «έγκλημα της επίθεσης» στην Ουκρανία

Το ελβετικό κοινοβούλιο ενέκρινε σήμερα νομοσχέδιο που προβλέπει τη δίωξη των υπευθύνων για το «έγκλημα της επίθεσης», όπως ορίζεται η εισβολή και η απόπειρα απόκτησης πολιτικού στρατιωτικού ελέγχου σε άλλο κυρίαρχο κράτος, κάτι που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα στην εθνική νομοθεσία.

Η έγκριση του νομοσχεδίου έγινε λίγες ώρες αφότου ερευνητική επιτροπή του ΟΗΕ γνωστοποίησε ότι υπάρχει «νομική βάση» για να στοιχειοθετηθεί ως «έγκλημα επίθεσης» η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι επιθέσεις κατά των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ενσωμάτωση της συγκεκριμένης διάταξης στην ομοσπονδιακή νομοθεσία θα επιτρέψει στην Ελβετία «να εντείνει τον αγώνα κατά της ατιμωρησίας για τα σοβαρότερα εγκλήματα που περιλαμβάνονται στο διεθνές δίκαιο», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την έγκριση του νομοσχεδίου από το ελβετικό κοινοβούλιο με 127 ψήφους υπέρ έναντι 53 κατά.

Ως εκ τούτου, η ελβετική νομοθεσία ευθυγραμμίζεται με τις τροποποιήσεις στο Καταστατικό της Ρώμης για το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ρωσία 0

Αιφνιδίασε και πάλι την δύση ο Πούτιν - Το ρωσικό πυραυλικό σύστημα αεράμυνας S-500 ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ καταστρέφει πλέον υπερηχητικούς στόχους από ΗΠΑ

Η δοκιμή έγινε προχθές στην Ρωσική επικράτεια - Η κίνηση αφορά ξεκάθαρα μέτρα κατά του σεναρίου μιας αμερικανο-ρωσικής...