Ερντογάν
Κόσμος

Αποκαλύψεις της Sabah: Πιθανό να επιμείνει για εκλογές στις 14 Μαΐου ο Ερντογάν παρά τους φονικούς σεισμούς

Ο Τούρκος πρόεδρος και ανώτερα μέλη του ΑΚΡ πραγματοποίησαν συνάντηση την Τετάρτη και κατέληξαν στο συμπέρασμά ότι πρέπει να τηρήσουν την προτεινόμενη ημερομηνία, αναφέρει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σχεδιάζει να τηρήσει το εκλογικό χρονοδιάγραμμα που έγινε γνωστό νωρίτερα, ακόμα και μετά από τους δύο σεισμούς που κατέστρεψαν τη νοτιοανατολική Τουρκία και άφησαν πάνω από 43.000 νεκρούς, σύμφωνα με πηγές κοντά στο κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης», γράφει η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Sabah.

Ο Ερντογάν και τα ανώτερα μέλη του ΑΚΡ πραγματοποίησαν μια επτάωρη συνάντηση την Τετάρτη (22/2) για να συζητήσουν την αναβολή της πολυαναμενόμενης ημερομηνίας εκλογών και κατέληξαν στο συμπέρασμά ότι πρέπει να τηρήσουν την προτεινόμενη ημερομηνία για εκλογές στις 14 Μαΐου, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Ο Ερντογάν απέσυρε την αρχική ημερομηνία της 18ης Ιουνίου

Διατηρώντας τη σιωπή του για τις εκλογές τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέσυρε την αρχική ημερομηνία της 18ης Ιουνίου, επειδή συμπίπτει με το τέλος του σχολικού εξαμήνου, την αναχώρηση 100.000 πολιτών για το προσκύνημα του Χατζ και τις εισαγωγικές εξετάσεις γυμνασίου και πανεπιστημίου, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναληπτικών εκλογών που θα μπορούσαν να συμπέσουν με το Qurban Bayram, ανέφεραν πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πλειοψηφία των βουλευτών του Κόμματος του Κόμματος ΑΚ λέγεται ότι τάσσεται επίσης υπέρ της διεξαγωγής των εκλογών στις 14 Μαΐου.

Ενώ η Τουρκία παρασύρεται στη δίνη των ισχυρών σεισμών μεγέθους 7,7 και 7,6 βαθμών, οι οποίοι έχουν ονομαστεί «η καταστροφή του αιώνα», η κυβέρνηση Ερντογάν προσπαθεί να εντείνει τις προσπάθειες ανάκαμψης και να αποκρούσει ένα πλήγμα στην οικονομία της χώρας, μέσω μιας «επιχείρησης ανασυγκρότησης».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Ερντογάν θέλει να διαλύσει κάθε αμφιβολία για την ημερομηνία των εκλογών, ως απάντηση και στις διαμαρτυρίες από τη συμμαχία της αντιπολίτευσης για το ενδεχόμενο αναβολής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ουκρανοί υποχώρησαν από την Παρασκοβίικα-Σαράντα Tu-95MS ετοιμάζουν κτύπημα τύπου “ Κόβεντρυ” στο ουκρανικό μέτωπο; (Βίντεο)

Ρωσικά κοινωνικά δίκτυα αναφέρουν ότι “μέσα σε 24 ώρες οι Ουκρανοί έχασαν περισσότερους από 1.700 στρατιώτες σε όλο το...