Κόσμος

Η Μέρκελ... θύμα Ρώσων φαρσέρ: Της τηλεφώνησαν προσποιούμενοι τον Ποροσένκο

Η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ έπεσε θύμα δύο Ρώσων φαρσέρ που της τηλεφώνησαν προσποιούμενοι τον πρώην πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, όπως δείχνουν αποσπάσματα από τη συνομιλία που δημοσιεύθηκαν τη Δευτέρα.

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ένα τηλεφώνημα, στο οποίο ο καλών είχε ισχυριστεί ότι ήταν ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο», δήλωσε στο Deutsche Presse-Agentur μια εκπρόσωπος της Μέρκελ.

Το τηλεφώνημα πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιανουαρίου και η επικοινωνία από τα γερμανικά στα ουκρανικά πραγματοποιήθηκε από τη σχετική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών, πρόσθεσε το γραφείο της Μέρκελ. Το υπουργείο επιβεβαίωσε αργότερα ότι μετέφρασε την κλήση.

Τι ειπώθηκε στο τηλεφώνημα-φάρσα

Στην ηχογράφηση σύμφωνα με το Politico, ο «Ποροσένκο» ζήτησε τη γνώμη της Μέρκελ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, τη συμφωνία του Μινσκ, τον Λευκορώσο δικτάτορα Αλεξάντερ Λουκασένκο και τα αιτήματα της Πολωνίας για αποζημιώσεις για τα εγκλήματα της Ναζιστικής Γερμανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προς το τέλος, μάλιστα, ο φαρσέρ πρότεινε να συνεχίσει να μιλάει στα ρωσικά για να «ενοχλήσει τον Πούτιν». Η Μέρκελ απάντησε: «Όχι, σίγουρα δεν θα το κάνουμε… τα ρωσικά μου είναι ακόμα χειρότερα από ό,τι ήταν το 2014».

Η Μέρκελ είπε στην ηχογράφηση η συμφωνία του Μινσκ προσέφερε στην Ουκρανία πολύτιμο χρόνο. Ωστόσο, δεν είπε τίποτα αποκαλυπτικό, μίλησε υπέρ της ενότητας της Δύσης στη σύγκρουση με τη Ρωσία και τόνισε ότι δεν θέλει να στηθεί ένα «δεύτερο δημόσιο μέτωπο» πέρα από τα επίσημα κανάλια.

«Θα ήμουν εντάξει αν αυτή η συνομιλία μείνει μεταξύ μας και δεν διέρρεε κάτι σημαντικό στον Τύπο», είπε η Μέρκελ.

Στο τέλος φάνηκε ότι η Μέρκελ ένιωθε άβολα με κάποιες ερωτήσεις και ήθελε να τερματίσει την κλήση.
 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Η Κομισιόν ενέκρινε την επόμενη φάση-Αναμένουμε την κατασκευή πρωτότυπων υπερσύγχρονων Κορβετών μέσω PESCO με στόχο το ελληνικό ΠΝ

Η χώρα μας μέσω αυτού του προγράμματος έχει μια μεγάλη ευκαιρία αναβάθμισης της δυνατότητας της να κατασκευάσει αρκετές...