Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας
Κόσμος

Ισραήλ: Πενταπλασιάζεται ο αριθμός των αδειών οπλοφορίας

Σε ανακοίνωση του κόμματος Εβραϊκή Δύναμη του Μπεν-Γκβιρ, αναφέρεται ότι ο υπουργός έδωσε εντολή στο Τμήμα Αδειών Όπλων να επιταχύνει την έκδοση νέων αδειών από περίπου 2.000 τον μήνα σε 10.000.

Ένοπλοι πολίτες που κρατούν ανοιχτά πιστόλια σε θήκες στους γοφούς τους και στρατιώτες εκτός υπηρεσίας με τα υπηρεσιακά τους όπλα είναι κοινό θέαμα στο Ισραήλ και στους εβραϊκούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, αλλά ο Μπεν-Γκβιρ υποσχέθηκε να αυξήσει δραστικά τον αριθμό των αδειών μετά την επίθεση στις 27 Ιανουαρίου σε συναγωγή από Παλαιστίνιο ένοπλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μια μέρα μετά την επίθεση, ένας 13χρονος Παλαιστίνιος άνοιξε πυρ εναντίον μιας ομάδας περαστικών στην περιοχή Σιλουάν της Ιερουσαλήμ, τραυματίζοντας δύο προτού ένας ένοπλος πολίτης απαντήσει στα πυρά, τραυματίζοντάς τον.

Ισραηλινοί υπουργοί επικαλέστηκαν τη δράση του αμάχου για την υποστήριξη των σχεδίων επέκτασης της οπλοκατοχής, αλλά την περασμένη εβδομάδα ο Ύπατος Αρμοστής των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα Φόλκερ Τουρκ προειδοποίησε ότι τα σχέδια αυτά θα οδηγήσουν μόνο σε περισσότερη βία και αιματοχυσία.

Πολλοί Ισραηλινοί είναι εξοικειωμένοι με τα όπλα μέσω της σχεδόν καθολικής υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας της χώρας, αλλά όσοι επιθυμούν να κατέχουν ένα όπλο ως πολίτες πρέπει να πληρούν ορισμένες αυστηρές κυβερνητικές απαιτήσεις.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, επιτρέπονται μόνο τα πιστόλια και η χορήγηση της άδειας οπλοκατοχής εξαρτάται από την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης σε πυροβόλα όπλα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Απαράβατος” όρος: Οι ΗΠΑ απαγορεύουν στην Τουρκία να χρησιμοποιήσει εγχώρια πυρομαχικά στην πιθανή απόκτηση μαχητικών F-16 Block 70

Αντιλαμβανόμαστε σε πόσο δεινή θέση βρίσκεται η Τουρκική πολεμική αεροπορία αφού ακόμη και μετά την τυχόν αναβάθμιση...
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Έκρηξη" σε ΕΕ-Βαλκάνια: Σε θέση μάχης στην οριογραμμή ο σερβικός στρατός-Κείτονται στους δρόμους στρατιώτες της ΝΑΤΟϊκής KFOR (Βίντεο-Εικόνες)

Άγρια παρέμβαση Λαβρόφ κατά Δύσης-Τουλάχιστον 25 μέλη της νατοϊκής δύναμης KFOR και 52 Σέρβοι έχουν τραυματιστεί-Σε...