Κόσμος

Στα «σκαριά» της ΕΕ επίσκεψη Ζελένσκι στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής

Επίσκεψη του Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις Βρυξέλλες, σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως αναφέρουν οι Financial Times επικαλούμενοι πρόσωπα με γνώση του σχεδίου.

Η επίσκεψη προγραμματίζεται για αυτήν την εβδομάδα, προκειμένου ο πρόεδρος της Ουκρανίας να παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των «27», την Πέμπτη και την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ



Με βάση το σχέδιο που προτάθηκε, ο Ζελένσκι θα μιλήσει σε ειδική συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αλλά αυτό εξαρτάται από θέματα ασφαλείας, αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα.

Η επίσκεψη σχεδιάζεται μετά τις διήμερες συζητήσεις Ουκρανίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κίεβο την περασμένη εβδομάδα, όπου μετείχε η ουκρανική ηγεσία, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και άλλοι υψηλόβαθμοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι.


Η Ουκρανία θέλει να ξεκινήσουν άμεσα οι ενταξιακές διαδικασίες, με τον Ζελένσκι θα δηλώνει ότ είναι «πιθανόν» οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις να ξεκινήσουν φέτος.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Καταπέλτης ο Στρατηγός Χουδελούδης! “Ο πόλεμος είναι πολύ κοντά”-“Η τουρκική απειλή αυξάνεται και έκλεισε Σχηματισμός στην πρώτη γραμμή (7η Ταξιαρχία), ενώ άνοιξε στην Κεντρική Μακεδονία”

“Ο πόλεμος είναι πολύ κοντά, έξω από την πόρτα μας και μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή. Θα πρέπει να είμαστε...