Κόσμος

Τα Su-57 εξοπλίζονται με τον stealth πύραυλο Kh-69

Ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ, επισκέφθηκε εργοστάσιο πυραύλων στην περιοχή της Μόσχας και γνώρισε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας πυραύλων αεροπορίας.


Τι το ιδιαίτερο έχει αυτός ο πύραυλος;


Πρώτον, μια ασυνήθιστη τετράγωνη διατομή. Όπως εξηγούν οι προγραμματιστές, αυτό το σχήμα διευκολύνει την τοποθέτησή του στην άτρακτο του ρωσικού μαχητικού stealth Su-57 της 5ης γενιάς. Η πλήρης ονομασία του πυραύλου είναι πολυλειτουργικός, χαμηλού προφίλ, υψηλής ακρίβειας, νέας γενιάς.

Η στελθ για τα εχθρικά ραντάρ αεράμυνα εξασφαλίζεται από το σχήμα της ατράκτου του πυραύλου και την ειδική επίστρωση. Οι Ρώσοι λένε ότι η αεράμυνα ενός πιθανού αντιπάλου δεν έχει καμία πιθανότητα να καταρρίψει έναν τέτοιο πύραυλο. Εκτός από το Su-57, τα μαχητικά Su-35, Su-30MK και Su-34 μπορούν να φέρουν έναν πύραυλο. Όλα τους συμμετέχουν ενεργά στον πόλεμο στην Ουκρανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ο σκοπός του τελευταίου πυραύλου έχει ενδιαφέρον. Συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε για την καταστροφή εγκαταστάσεων υποδομής μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων σιδηροδρομικών σταθμών και κόμβων. Ως μέρος της ρωσικής στρατιωτικής τακτικής στην Ουκρανία, αυτό είναι ένα πολύ επείγον καθήκον, λένε αναλυτές της Μόσχας. Ιδιαίτερα υπό το πρίσμα των μεγάλης κλίμακας παραδόσεων αρμάτων μάχης και άλλων όπλων στην Ουκρανία που ανακοίνωσε η Δύση.

Πρέπει να υποτεθεί ότι το Kh-69 θα είναι πολύ χρήσιμο για τους ρωσικούς σκοπούς.

Είναι επίσης ικανό να πλήξει αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων, θέσεις διοίκησης και κέντρα επικοινωνίας, διυλιστήρια πετρελαίου και πετροχημικά εργοστάσια, εργαστήρια μεγάλων επιχειρήσεων, μηχανοστάσια σταθμών παραγωγής ενέργειας. Αυτοί οι στόχοι ταιριάζουν επίσης στην αντίληψη των ρωσικών ενεργειών στην Ουκρανία.

Το σύστημα καθοδήγησης των πυραύλων είναι συνδυασμένο. Περιλαμβάνει ένα αδρανειακό σύστημα χωρίς πλαίσιο καθώς και δορυφορικά συστήματα πλοήγησης GLONASS και GPS. Προς το παρόν, είναι γνωστό ότι ο πύραυλος πρόκειται να εισέλθει σε σειριακή παραγωγή, αλλά δεν έχει ειπωθεί πότε.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ