Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Νέες προκλήσεις Τσαβούσογλου: Στο Αιγαίο κάνουμε τα απαραίτητα βήματα εναντίον αυτών που εποφθαλμιούν στα δικαιώματα μας

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας και της Σουηδίας προέβη ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Στην ανατολική Μεσόγειο, στο Αιγαίο κάνουμε τα απαραίτητα βήματα εναντίον αυτών που εποφθαλμιούν στα δικαιώματα μας. Σε αυτούς που καταλαβαίνουν, μιλάμε στην γλώσσα που μπορούν να καταλάβουν» ανέφερε χαρακτηριστικά σε ομιλία του ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ από την Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης.

«Στήνουν τραπέζια και παιχνίδια εναντίον της χώρας μας, αλλά εμείς ανατρέπουμε τα τραπέζια και ''χαλάμε'' τα παιχνίδια» πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου. «Η Σουηδία πατάει γνωρίζοντας σε αυτές τις νάρκες. Μπορεί να τις καθαρίσει αν θέλει» τόνισε και συνέχισε « Ας μην παρεξηγηθεί κανείς. Δεν επιβραβεύουμε αυτούς που  δεν τηρούν τις υποσχέσεις τους. Καθόμαστε και μιλάμε με όσους τηρούν την συμφωνία. Ως Τουρκία αν δώσουμε μια υπόσχεση, τηρούμε πάντα την υπόσχεσή μας» κατέληξε. 

Νωρίτερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ μίλησε και για την απόφαση ορισμένων δυτικών χωρών να κλείσουν τα τουρκικά προξενεία λέγοντας πως πρόκειται για «εσκεμμένες ενέργειες».

«Αφού δεν μοιράζεστε μαζί μας οποιαδήποτε πληροφορία σας τότε το κλείσιμο των προξενείων είναι εσκεμμένη ενέργεια. Αυτές οι ενέργειες είναι εσκεμμένες. Επίσης ξέρουμε πως κάποιοι πρεσβευτές καλούν στο τηλέφωνο τους άλλους και τους λένε "να κλείσετε κι εσείς"» ανέφερε σε ομιλία του

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Ουκρανός στρατιώτης σε Ζελένσκι: “ Θα το πληρώσεις αυτό”-Σφαγή Ουκρανών ενώ η Wagner δηλώνει ότι μπήκε στο Δημαρχείο του Μπαχμούτ (Βίντεο)

Δήλωση Αμερικανού Α/ΓΕΕΘΑ για περιορισμό των Ρώσων στην πόλη και τα περίχωρα του Μπαχμούτ- Έρχεται μεγάλη ουκρανική...