Κόσμος
Ενημερώθηκε στις:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Viral βίντεο με «αυτογκόλ» από Ρώσο οδηγό τανκ - Χτύπησε με κανόνι... 5 συμπατριώτες του

Ένας λάθος χειρισμός στο πεδίο της μάχης έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα, κάνοντας τον γύρο του κόσμου. Πέντε συμπατριώτες του τραυμάτισε Ρώσος οδηγός άρματος μάχης, χτυπώντας τους με το κανόνι. Το ουκρανικό υπουργείο Άμυνας κυκλοφορώντας το σχετικό βίντεο επιδόθηκε σε σχόλια χλεύης, λίγο προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την έναρξη της ρωσικής εισβολής, με το Κίεβο να ετοιμάζεται να παραλάβει Leopard από την Ευρώπη και τη Μόσχα να προωθεί - σύμφωνα με τα επικρατέστερα σενάρια - νέο χτύπημα. 

Το πλήρωμα του τανκ δεν πρόλαβε να στρέψει έγκαιρα τον πυργίσκο, με αποτέλεσμα το κανόνι να χτυπήσει τους στρατιώτες που βρίσκονταν πάνω σε άλλο τεθωρακισμένο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ


Ένας από αυτούς έπεσε στο έδαφος, όπου και έμεινε για λίγο διάστημα, προτού σηκωθεί και απομακρυνθεί.

Το βίντεο ανάρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, σε μια προσπάθεια να χλευάσει τον εχθρό, σημειώνοντας στη συνοδευτική λεζάντα:

«Η μεγαλύτερη απειλή για το μηχανοκίνητο ρωσικό πεζικό είναι τα μηχανοκίνητα πληρώματα ρωσικών τανκς».

Μέσα σε μόλις πέντε μέρες, το βίντεο έχει καταγράψει πάνω από ενάμισι εκατομμύριο θεάσεις.

Πριν από έναν μήνα, το ουκρανικό υπουργείο είχε αναρτήσει στο Διαδίκτυο βίντεο με ρωσικό τεθωρακισμένο να πέφτει από ένα τρένο και τη συνοδευτική λεζάντα:

«Οχι ότι παραπονούμαστε, αλλά στο μέλλον ζητάμε από τους Ρώσους να είναι πιο προσεκτικοί όταν ξεφορτώνουν στρατιωτικό εξοπλισμό».

Στο βίντεο, που αναπαράγει η βρετανική Sun, καταγράφεται η στιγμή που το κανόνι χτυπά του πέντε Ρώσους στρατιώτες, οι οποίοι όμως κατάφεραν να σωθούν. 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ