Κόσμος

Αεροσκάφη του ΝΑΤΟ πραγματοποίησαν επικίνδυνη πρόκληση εναντίον ρωσικών πλοίων στη Μεσόγειο

Μετά τον εντοπισμό δύο ρωσικών πολεμικών πλοίων κοντά στα σύνορα της Αδριατικής και της Μεσογείου, έγινε γνωστό ότι ένα αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο οπλισμένο με αντιπλοϊκά και ανθυποβρυχιακά όπλα πλησίασε επικίνδυνα ρωσικά πλοία στα ανοιχτά της Ελλάδας. Μπορούμε να μιλήσουμε για σκόπιμη δημιουργία πρόκλησης.

Τα ρωσικά πολεμικά πλοία δεν παρουσίασαν επικίνδυνη συμπεριφορά και βρίσκονταν σε διεθνή ύδατα σύμφωνα με τους καθιερωμένους κανόνες. Ωστόσο, στη συνέχεια, το αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο Sikorsky MH-60R, οπλισμένο με αντιπλοϊκά και ανθυποβρυχιακά όπλα, πλησίασε το ρωσικό τάνκερ Akademik Pashin και την κορβέτα Guarding. Το αμερικανικό στρατιωτικό ελικόπτερο καταδίωξε για κάποιο διάστημα τα ρωσικά πλοία, σε κοντινή απόσταση.

 Σύμφωνα με στοιχεία, το ελικόπτερο ανυψώθηκε από το αμερικανικό αεροπλανοφόρο George W. Bush, το οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στα νερά της Αδριατικής Θάλασσας.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα εικαζόταν ότι τα ρωσικά πλοία στάλθηκαν σε αποστολή στην Αδριατική Θάλασσα, ωστόσο, όπως φαίνεται, και τα δύο πλοία παρέμειναν στα νερά της Μεσογείου.
 

 

 


 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά και ατσάλι”: “Έσβησαν από τον χάρτη” αποθήκη πυρομαχικών της “Λεγεώνας των Ξένων” – Yπόστεγο με drones και αμερικανικό ραντάρ AN / TPQ-37

Επιχειρησιακή προετοιμασία από το Ρωσικό Γενικό Επιτελείο σε περίπτωση επιθετικών επιχειρήσεων της Ουκρανίας
Ένοπλες Συρράξεις 0

"Ψήνεται" κλιμάκωση! “Μακελειό” για Aμερικανούς από ιρανικό drone στη Συρία-Απάντηση των ΗΠΑ με σφοδρές αεροπορικές επιδρομές

Η επίθεση και η απάντηση των ΗΠΑ απειλούν να ανατρέψουν τις πρόσφατες προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην...