Κόσμος

Μυστηριώδη ασθένεια σκότωσε 20 ανθρώπους στην Ακτή Ελεφαντοστού

Μυστηριώδη ασθένεια που έπληξε ένα χωριό στην κεντρική περιοχή της Ακτής του Ελεφαντοστού από τον Δεκέμβριο έχει σκοτώσει 20 ανθρώπους, σύμφωνα με μια νέα έκθεση που έλαβε το Γαλλικό Πρακτορείο την Πέμπτη από τοπικές πηγές.

"Μέχρι τις 26 Ιανουαρίου είχαμε 12 θανάτους. Την Πέμπτη, το ισοζύγιο επιδεινώθηκε και καταγράψαμε 20 θανάτους, μεταξύ των οποίων δύο ενήλικες", ενώ μέχρι αυτή τη στιγμή "δεν έχει επηρεαστεί κανένας ενήλικας", δήλωσε ο Πολ Κουάσι, πρόεδρος  από το χωριό Kpo-Kahankro, που βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα από την πόλη Μπουακέ.

Ο Κουάσι διευκρίνισε ότι τα ενήλικα θύματα είναι γυναίκες ηλικίας μεταξύ 60 και 70 ετών, και οι δύο πέθαναν σε νοσοκομείο στο Μπουακέ «αφού παρουσίασαν τα ίδια συμπτώματα όπως στην περίπτωση των πρώτων θανάτων, δηλαδή εμετό και διάρροια».

Ένας αριθμός 33 κατοίκων του Kpo-Kahankro εισήχθη επίσης επειγόντως στο Πανεπιστημιακό Κέντρο (CHU) στο Μπουακέ με παρόμοια συμπτώματα, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.

Δύο υπουργοί κινητοποιήθηκαν σε αυτό το χωριό τον Δεκέμβριο μετά τους πρώτους θανάτους και στις 31 Ιανουαρίου ο υπουργός Υγείας Πιερ Ντιμπά ήρθε στο σημείο για να εκτιμήσει την κατάσταση, σύμφωνα με τον Κουάσι.

Μπροστά στο μυστήριο αυτών των θανάτων και εν αναμονή των αποτελεσμάτων των καθυστερημένων αναλύσεων, η υπόθεση μιας πράξης μαγείας πλανήθηκε σε όλο το χωριό.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ