Κόσμος

Κρεμλίνο: Να εξισορροπήσουν οι δυνάμεις της ΕΕ την στάση των χωρών της Βαλτικής

Ντμίτρι Πεσκόφ κάλεσε από το Κρεμλίνο τους ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών να εξισορροπήσουν την θέση τους. Οι εκκλήσεις του προέδρου της Λιθουανίας να παρασχεθούν στην Ουκρανία μαχητικά αεροσκάφη τονίζει την «εξαιρετικά επιθετική στάση» των κρατών της Βαλτικής και της Πολωνίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Λιθουανός πρόεδρος Γκιτάνας Ναουσέντα δήλωσε χθες ότι το ΝΑΤΟ θα πρέπει να σταματήσει να τραβά «κόκκινες γραμμές» και θα πρέπει να προμηθεύσει την Ουκρανία με οποιαδήποτε όπλα χρειάζεται, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών και πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

«Ακραία επιθετική η στάση των εκπροσώπων των χωρών της Βαλτικής»

Ερωτηθείς για τα σχόλια αυτά, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Γενικά, βλέπουμε μια ακραία επιθετική στάση από εκπροσώπους των χωρών της Βαλτικής και της Πολωνίας. Προφανώς είναι έτοιμες να κάνουν το οτιδήποτε για να προκαλέσουν την κλιμάκωση περαιτέρω αντιπαράθεσης, δείχνοντας μικρό ενδιαφέρον για τις συνέπειες».

Ο ίδιος προσέθεσε: «Φυσικά, είναι πολύ λυπηρό ότι υπό αυτές τις συνθήκες οι ηγέτες μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών, που καθοδηγούν όλες τις ευρωπαϊκές διαδικασίες, δυστυχώς δεν διαδραματίζουν εξισορροπητικό ρόλο».

Το αίτημα του Ναουσέντα έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων την περασμένη εβδομάδα από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ να προσφέρουν άρματα μάχης στην Ουκρανία, μια κίνηση που η Ρωσία περιέγραψε ως κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ