Κόσμος

Ισραήλ: Iσόβια κάθειρξη σε Παλαιστίνιο για τη δολοφονία μιας Ισραηλινής

Ο Αραφάτ Ιρφάιγια, Παλαιστίνιος από τη Χεβρώνα, στο νότιο τμήμα της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, δικαζόταν από το περιφερειακό δικαστήριο της Ιερουσαλήμ για τη δολοφονία της 19χρονης 'Ορι Ανσμπάσερ τον Φεβρουάριο του 2019.

Οι τρεις δικαστές έκριναν ότι η δολοφονία ήταν "τρομοκρατική ενέργεια", σύμφωνα με την ετυμηγορία τους.

Ο Ιρφάιγια, ηλικίας περίπου 30 ετών, καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη για τον φόνο και σε άλλα 20 χρόνια φυλάκισης για τον βιασμό, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η δολοφονία διαπράχθηκε σε ένα δάσος της Ιερουσαλήμ κοντά σε ένα κέντρο νεότητας, όπου η νεαρή εργαζόταν στο πλαίσιο της εθνικής της υπηρεσίας (Sherut Leumi).

«Ο κατηγορούμενος είδε την Όρι να κάθεται σε έναν βράχο και αποφάσισε να τη σκοτώσει μόνο και μόνο επειδή ήταν εβραία». Οι δικαστές είπαν ότι η συμπεριφορά του Ιρφάιγια ήταν «βίαιηαπάνθρωπη και σκληρή».

Sherut Leumi στο Ισραήλ είναι μια εθελοντική υπηρεσία προς τη χώρα, την οποία επιλέγουν εναλλακτικά κυρίως θρησκευόμενες γυναίκες που απαλλάσσονται από τη στρατιωτική θητεία ή όσοι δεν υπηρετούν στις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας (IDF).

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Οι Τούρκοι κατασκεύασαν τον πανίσχυρο κινητήρα TEI-TF6000 -Το μαχητικό αεροσκάφος της TF-X & τα UAV Kızılelma και Anka-3 αποκτούν τεράστιες δυνατότητες (Bίντεο)

Η εξοπλιστική προσπάθεια της Τουρκίας δεν περιορίζεται σε παραγωγή νέων οπλικών συστημάτων, αλλά επεκτείνεται και στην...